Werknemers en werkgevers die te maken krijgen met outplacement komen vaak vanuit een moeilijke situatie. Outplacement biedt dan nieuwe kansen en een frisse start. Het biedt iemand de gelegenheid om zichzelf te ontwikkelen, om kansen op de arbeidsmarkt te verkennen en om met nieuwe energie bij een nieuwe werkgever of als zelfstandige aan de slag te gaan. Ons advies: maak een weloverwogen keuze voor een outplacementbureau en -begeleider. Samen geef je tenslotte vorm aan het vervolg van je loopbaan. Mens & Zo ondersteunt hierbij graag.

Ervaren, persoonlijk en op maat: outplacement

Nieuwe deuren openen vraagt zorg, tijd en persoonlijke aandacht. Mens & Zo heeft jarenlange ervaring in coaching en bemiddeling bij outplacement trajecten. We hanteren een aanpak die volledig is afgestemd op de werknemer. We starten met een persoonlijk gesprek. Samen brengen we in kaart wat er nodig is voor een succesvol traject. Bovendien kan de werknemer op deze manier ervaren of er een klik is. Het is belangrijk dat iemand zich op z’n plek voelt bij ons.

Vanuit eigen kracht

We stimuleren om vanuit eigen kracht keuzes te maken en stappen te zetten. Waar nodig begeleiden we de werknemer hierin. De dienstverlening draait om de wensen, behoeften en kwaliteiten van de werknemer. Natuurlijk ondersteunen we professioneel: zo onderzoeken we samen met de werknemer de praktische haalbaarheid van de wensen en kijken we hoe we alles binnen een realistisch tijdspad kunnen uitvoeren. Tenslotte willen we zo snel als mogelijk naar een nieuwe situatie met perspectief.

Coaching, netwerken, sollicitatietraining en meer

We doen er alles aan om zo snel als mogelijk een nieuwe werkplek te vinden waar de werknemer met nieuwe energie in aan de slag kan. Dat vraagt bij iedereen om een andere aanpak. Individuele begeleiding, coaching, sollicitatietraining en jobhunting behoren tot de mogelijkheden. Ook een persoonlijk assessment of werkervaringsplek kan uitkomst bieden. Bovendien maken we samen goed gebruik van het netwerk. We begeleiden de werknemer in het inzetten en vergroten van zijn of haar netwerk. Ook zetten we ons eigen sterke netwerk actief in.

Passende baan en nazorg

Een passende baan, waarin de werknemer met nieuwe energie aan het werk kan. Vanuit een duurzaam perspectief. Dat is waar we voor gaan en dat is waar we al veel werkgevers en werknemers succesvol in hebben begeleidt. Onze dienstverlening eindigt niet bij plaatsing. Mens & Zo adviseert en begeleidt tot na plaatsing in een passende functie.