Je bent hier:

Jouw carrièreswitch is een reis

Jouw carrièreswitch is een reis | re-integratiebureau

Wat zou jij doen als je een carrièreswitch kon maken? Je hebt jezelf dit vast wel eens afgevraagd…

Soms kom je door wat voor reden dan ook op een punt in je loopbaancarrière dat je voor een keuze staat:

  • Doorgaan met wat je kent, wat vertrouwd is, maar energie slurpt en waar je niet gelukkig bent;
  • Of: samen met een loopbaancoach kijken hoe je het werkgeluk weer terug gaat krijgen.

Dit kan binnen jouw vakgebied, maar ook erbuiten. Om deze carrièreswitch te kunnen maken, kun je samen met jouw loopbaancoach een ‘reis’ gaan maken. Je gaat in deel 1 van jouw reis zelf onderzoek doen naar:

  • Wie ben ik?
  • Wat geeft mij energie?
  • Waar ligt mijn passie?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe benut ik deze volledig?

Je gaat je in het eerste deel van deze reis afvragen: wat vind ik nu belangrijk in mijn werk? Zijn dat de collega’s? Is het de lekkere koffie, het salaris of de bedrijfsfilosofie? Maar ook de vraag: wil ik in loondienst blijven? Wil ik fulltime werken of parttime?

Het tweede deel van jouw reis is bepalend voor het laatste deel van jouw reis. In deel 2 ga je in gesprek met mensen die het vak kennen waarin je wilt werken. Het zo genoemde ‘netwerkgesprek’. Je kunt ook in overleg met hun een (aantal) meeloopdag(en) plannen.

Je gaat vacatures bekijken in dat vakgebied en samen met jouw loopbaancoach ga je kijken: wat is er nou aantrekkelijk aan deze vacature? Hierbij gebruik je de antwoorden uit het eerste deel van je reis. Nu wordt jouw richting en carrièreswitch steeds inzichtelijker. Je zou het kunnen ervaren als meer lucht en meer energie hebben.

Het laatste deel van je reis, het derde deel, is de voorbereiding op die nieuwe baan (sollicitatie(s)).

  • Waarom solliciteer je nu juist bij ons?
  • Waarom solliciteer je op deze functie?
  • Waarom deze carrièreswitch?

Maar ook: hoe verwerk ik mijn passie en carrièreswitch in mijn CV en motivatie? Als je alle stappen van je reis goed hebt doorlopen, dan zijn de vragen hierop ‘appeltje, eitje’, want je gaat jouw passie achterna. Je gaat weer werkgeluk krijgen: je haalt weer energie uit je werk. Dat wil jij, maar dat wil de werkgever immers ook. Hij zoekt ook die werknemer die met passie en energie zijn werk doet.

Dus een carrièreswitch maken? Bij de vraag: word ik daar gelukkig van? Antwoord jij met ‘JA’? Maak jouw reis en ga ervoor!

Fijne reis!