Mens & Zo biedt het Naar werk-traject van het UWV voor een succesvolle terugkeer naar betaald werk. Deze dienst is vaak een vervolgstap na het UWV-traject Werkfit maken, wat zich richt op de vaardigheden van de cliënt. Tijdens het traject Naar werk wordt vooral actief gezocht naar passend werk onder professionele begeleiding van een loopbaancoach. Hierbij kijken we naar de situatie en behoeften van de werkzoekende. ‘Naar werk’ is geslaagd wanneer iemand passend werk heeft gevonden en ten minste drie maanden succesvol aan het werk is. Dat kan in loondienst zijn, of als zelfstandig ondernemer.

Bel ons

Waarom een Naar werk-traject?

Na een periode van (langdurig) thuiszitten, door welke omstandigheden dan ook, kan het lastig zijn om terug te keren naar betaald werk. De afstand tot de arbeidsmarkt is na zo’n periode vaak te groot en dat kan werkzoekenden ervan weerhouden om daadwerkelijk de stap te zetten om ergens te solliciteren.

Door middel van het UWV-traject Naar werk kunnen we deze stap verkleinen. Samen met de cliënt gaan we aan de slag om een succesvolle re-integratie te bewerkstelligen. Uiteindelijk voelt iedereen zich fijner, gelukkiger en waardevoller met een functie in onze samenleving.

De inhoud van het traject

Voor de start van het traject bespreken we samen met de cliënt wat er nodig is om tot passend werk te komen. De diensten die we inzetten binnen een Naar werk-traject stemmen we volledig af op de situatie van de klant. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderdelen:

  • sollicitatietraining: sollicitatiebrief, cv, gesprekken
  • jobhunting, actief netwerken en werkgevers benaderen
  • kennismaking of rondleiding bij potentiële werkgevers
  • coaching en activering van netwerk en social media

Een oplossing op maat

Het UWV Naar werk-traject is maatwerk. De inhoud wordt afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de cliënt. Ook het advies vanuit het UWV wordt hierin natuurlijk meegenomen. We houden altijd rekening met de persoonlijke situatie en luisteren naar het verhaal achter de persoon.

Bij Mens & Zo hebben we een groot netwerk wat we actief inzetten en staat er een team van ervaren en deskundige mensen klaar voor coaching en begeleiding. We kunnen alle handvatten aanreiken voor een geslaagde re-integratie. De cliënt zal wel zelf altijd de regie behouden binnen het Naar werk-traject.

Samen succesvol terugkeren naar werk

Mens & Zo heeft al vele cliënten mogen begeleiden in een succesvolle terugkeer naar betaald werk. Binnen onze trajecten hebben we aandacht voor het individu. We richten ons niet alleen op training en ontwikkeling van vaardigheden, maar luisteren aandachtig om de ware behoeften van de cliënt te achterhalen. We leren cliënten om op eigen benen te staan en te vertrouwen op hun eigen vaardigheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je meer informatie over de diensten en trajecten die we aanbieden? Neem gerust eens contact met ons op. Samen bespreken we de opties en zorgen we voor een succesvolle terugkeer naar het werk.