Mens & Zo begeleidt en ondersteunt u als werkgever bij outplacement, re-integratie trajecten en bij de inzet van assessments. Dit doen we vanuit onze locaties in Hengelo, Velp, Deventer en Zwolle. Ons uitgangspunt: de kortste weg naar werk. Daarbij streven we naar een duurzame oplossing voor zowel u als uw werknemer. We zijn ervan overtuigd dat er, met de juiste inzet, voor iedereen mogelijkheden zijn. Neem vooral eens contact op om meer te weten over onze dienstverlening, successen en werkwijze. Wist u trouwens dat Mens & Zo over het Blik op Werk Keurmerk beschikt?

Kortste weg naar werk

Mens & Zo opent snel deuren naar nieuw werk. We zien de dingen in perspectief, en denken in kansen en mogelijkheden voor u en uw werknemer. Bovendien schakelen we snel, houden we het tempo erin en hebben we een ijzersterk netwerk dat we maar wat graag inzetten. Met altijd als doel: concreet resultaat boeken in relatief korte tijd. De kortste weg naar werk. Dat doen we met een nuchtere blik en humor, waarbij we integer en professioneel te werk gaan. We begeleiden onder andere mensen met lichte mentale of lichamelijke klachten, burnout- en vermoeidheidsklachten (ME, fybromyalgie), hooggevoeligheid (HSP) en 50-plussers.

Outplacement voor een nieuwe start

Met een outplacementtraject biedt u uw medewerker een kans op een frisse start, wanneer u niet verder kunt met elkaar. Wij begeleiden zowel u als uw medewerker om toe te werken naar een nieuwe baan of uitdaging. We adviseren u, sparren met u en houden u op de hoogte waar nodig. We hebben aandacht voor de gevoeligheden en de emoties die gepaard gaan met verlies en veranderingen. Tegelijkertijd zetten we onze expertise en netwerk in om vanuit eigen kracht van de werknemer een passende baan te vinden in een outplacementtraject op maat.

Re-integratie met zorg en aandacht

Na een lange periode van ziekte starten met een re-integratietraject, dat is niet niks. Onzekerheid, verdriet, angst, weerstand; de terugkeer naar werk kan flinke impact hebben op een werknemer. Onze ruime ervaring met re-integratie tweede spoor zetten we graag in voor re-integratie binnen of buiten de eigen organisatie.

Assessment voor inzicht en selectie

Mens & Zo werkt samen met Thomas International en heeft de licentie om assessments af te nemen. De assessment tools ondersteunen bij het nemen van beslissingen over het werven, ontwikkelen en managen van uw medewerkers. Het biedt meer inzicht in uw medewerkers en kandidaten: Wat motiveert hen? Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten? Wat zijn eventuele beperkende factoren? Waar ligt hun potentieel? We zetten het assessment ook regelmatig in als selectietool, om te weten in hoeverre een kandidaat matcht met uw vacature. We geven hierbij een passend advies.

Loopbaancoaching in individueel traject

We zetten loopbaancoaching in binnen de trajecten die we bieden, of als losse dienst bij loopbaanvraagstukken. Zit ik nog wel op de juiste plek bij deze organisatie of in deze functie? Welke baan en werkomgeving passen goed bij mij? Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe ga ik om met mijn valkuilen? Hoe kan ik na mijn ziekte weer gezond aan het werk? Dit zijn enkele van de vragen waarin onze loopbaancoaches in een individueel traject coachen. Uitgangspunten voor een deelnemer zijn de persoonlijk situatie, talenten en capaciteiten, drijfveren en coachdoelstelling.