Mens & Zo biedt begeleiding bij outplacement, re-integratie en ziekte, loopbaancoaching of loopbaanadvies. Doel is altijd: jou (verder) helpen en samen toewerken naar perspectief. Dat perspectief is voor iedereen verschillend. Net als de uitgangssituatie. Misschien ga je vanuit ziekte weer (gedeeltelijk) aan het werk, misschien moet je noodgedwongen op zoek naar iets anders of ben je juist toe aan een nieuwe uitdaging. Ook kan het zijn dat je vanuit het UWV een traject aangeboden krijgt. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk en op maat. We kunnen met trots zeggen dat we al veel mensen succesvol op weg hebben geholpen! Neem gerust eens contact op om te horen wat we voor jou kunnen betekenen.

Je doet het zelf, maar niet alleen

‘Je doet het zelf, maar niet alleen’ is ons uitgangspunt. Jij houdt zelf de regie, waar mogelijk. Er verandert namelijk al vaak zoveel voor jou op dit soort momenten. Natuurlijk coachen en begeleiden we je en denken we met je mee. We gaan altijd persoonlijk en zorgvuldig te werk, met oprechte interesse voor jou en jouw situatie. We kijken naar jouw talenten en capaciteiten, je drijfveren en doelstellingen. Alles wat we doen is maatwerk. Onze loopbaancoaches denken met je mee vanuit betrokkenheid, met in de meeste gevallen een duidelijke stip aan de horizon. We kijken bovendien verder dan onze neus lang is, wat vaak erg wordt gewaardeerd.

Outplacement opent nieuwe deuren

Een outplacementtraject krijg je niet zomaar aangeboden. Het biedt je een kans op een nieuwe, frisse start. Wel vaak na een moeilijke periode op het werk. Daar staan we bij stil, waarna we samen bekijken wat er nodig is om uiteindelijk met nieuwe energie bij een nieuwe werkgever aan de slag te gaan. Of misschien wel als zelfstandige, als dat beter bij je past. Nieuwe deuren openen vraagt zorg, tijd en persoonlijke aandacht. We zetten ons graag voor je en met je in!

Re-integratie met zorg en aandacht

Na een lange periode van ziekte starten met een re-integratietraject, dat is niet niks. Onzekerheid, verdriet, angst, weerstand, je bent niet de enige met dit soort gevoelens. Misschien kun je niet meer terug naar je oude werk of werkgever of kun je minder dan voorheen. Wij begeleiden jou na of tijdens je ziekte bij de terugkeer naar werk dat past bij jouw nieuwe situatie. Heb je recht op re-integratie na een periode van werkloosheid of kom je vanuit de ZW, WW, WAO, WIA of de bijstand? Ook dan helpen we je bij Mens & Zo graag op weg naar een duurzame oplossing.

Loopbaancoach voor al je vraagstukken

Welke baan en werkomgeving passen goed bij mij? Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe ga ik om met mijn valkuilen? Hoe kan ik na mijn ziekte weer gezond aan het werk? Of je nu een concreet of minder concreet loopbaanvraagstuk hebt; we denken graag met je mee en hebben ervaring met veel verschillende loopbaanvragen en doelgroepen. Coaching kan ook deel uitmaken van een re-integratie of outplacementtraject. Vanuit welke situatie je ook bij ons komt: we beginnen altijd met een vertrouwelijk en persoonlijk kennismakingsgesprek om jouw situatie en wensen te bespreken. Het uitgangspunt: jouw persoonlijk situatie, talenten en capaciteiten, drijfveren en doelstellingen.

Werkfit maken en Naar werk UWV

Kom je vanuit het UWV in aanmerking voor Werkfit maken of Naar werk en ben je op zoek naar een geschikte aanbieder? Dan ben je bij ons op de juiste plek. We hebben ruime ervaring in begeleiding en coaching en worden door onze klanten en opdrachtgevers goed beoordeeld. Bovendien beschikken we over het Blik op Werk-keurmerk, dat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Goed om te weten: de inhoud van Werkfit maken en Naar werk wordt volledig afgestemd op jouw situatie en behoefte. Tenslotte moet jij ermee vooruitkomen. We komen graag met je in contact om een programma naar wens samen te stellen.

Assessment voor meer inzicht

We zetten als het gewenst is een assessment in binnen een loopbaan-, re-integratie- of outplacementtraject. Een assessment geeft je een beter beeld van je persoonlijkheid, kwaliteiten en voorkeuren in werkstijl. De inzichten geven een scherper beeld van wat je kunt en waar je op je plek bent. Ook kan een assessment ontwikkelpunten en -kansen in beeld brengen en ingezet worden als sollicitatie-instrument, om te bekijken in hoeverre er een match is tussen jou en een potentiele werkgever.