Je wilt werknemers duurzamer inzetten. Om de arbeidsproductiviteit te verhogen, of verzuim te verminderen. Een loopbaancoach kan hierin ondersteunen. Wat zijn iemands talenten en capaciteiten? Wat zijn de drijfveren en doelstelling? En waar loopt iemand tegenaan? We denken graag mee. De coaching en het loopbaanadvies kan afzonderlijk worden ingezet of als onderdeel van bijvoorbeeld een outplacementtraject of re-integratietraject. Het is altijd maatwerk, met als uitgangspunt de persoonlijke situatie. Als werkgever wilt u natuurlijk goed op de hoogte gehouden worden. Een vast contactpersoon is daarom vanzelfsprekend.

Bel ons

Onze coaching

Of er nu sprake is van een concreet of minder concreet loopbaanvraagstuk; we denken graag mee en hebben ervaring met veel verschillende loopbaanvragen. Tijdens een vertrouwelijk en persoonlijk kennismakingsgesprek (intake) bespreken we de situatie en de wensen en geven we een persoonlijk advies. Dit in de vorm van een loopbaanplan op maat. Vragen waarin we werknemers coachen zijn bijvoorbeeld:

  • Welke baan en werkomgeving passen goed bij mij?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe ga ik om met mijn valkuilen?
  • Hoe kan ik na mijn ziekte weer gezond aan het werk?

Loopbaancoach bij re-integratie of outplacement

Wij coachen zowel werknemers die vanuit ziekte terug willen keren naar werk, als mensen die een nieuwe stap zetten buiten de organisatie. Bij outplacement en re-integratie vanuit een moeilijke ziekteperiode besteden we extra aandacht aan de verwerking. Coaching maakt in dit soort situaties deel uit van een groter geheel. Zie ook Re-integratie en Outplacement.

Persoonlijk plan met maatwerk

Iedere situatie is anders en iedere werknemer uniek. Dat vraagt om een persoonlijke aanpak en een plan op maat. Een coachtraject bij Mens & Zo begint altijd met een plan dat we volledig afstemmen op de persoon in kwestie. In het plan geven we een uitgebreid advies. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit een ‘Persoonlijke Profiel Analyse’ (assessment), terugblik op het verleden, het in beeld brengen van de persoonlijke missie, visie en drijfveren en de fase van keuzes maken en pad uitstippelen.