Je bent hier:

Voor een bureau in Enschede wat gespecialiseerd is in arbeidsdeskundig onderzoek ben je bij Mens en Zo aan het juiste adres. Naast het arbeidsdeskundig onderzoek kunnen wij je in regio Enschede helpen met loopbaan coaching, outplacementtrajecten en re-integratie vraagstukken. Ben je benieuwd wat onze specialisten voor je kunnen betekenen? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is arbeidsdeskundig onderzoek?

Bij arbeidsdeskundig onderzoek wordt advies gegeven over de re-integratie mogelijkheden van een zieke of arbeidsongeschikte medewerker. Dit onderzoek vindt plaats op het moment dat een medewerker of iemand met een UWV-uitkering ziek wordt. Tijdens dit traject wordt er gekeken naar de huidige werkplek en mogelijkheden binnen de organisatie. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden buiten de organisatie. Zo worden alle kansen in kaart gebracht om uiteindelijk zo goed mogelijk advies uit te kunnen brengen.

Uitgebreide analyse

Het advies van de bedrijfsarts nemen wij altijd mee in ons arbeidskundig onderzoek in regio Enschede. De cliënt moet zich gehoord voelen en daarom zorgen wij ervoor dat alle aspecten die van belang zijn op het re-integratietraject meegenomen worden. Zo wordt de gezondheid en beperkingen in kaart gebracht en kijken we naar de drijfveren en visies van de cliënt. Het uiteindelijke doel van ons arbeidsdeskundig onderzoek is het vinden van een passende uitdaging in de regio van Enschede, waar de cliënt weer met positieve energie mee aan de slag gaat.

Wet Verbetering Poortwachter

Tijdens het uitvoeren van het onderzoek wordt er áltijd rekening gehouden met Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet zorgt ervoor dat zowel de werkgever als -nemer verantwoordelijkheid nemen om het traject succesvol af te ronden. De wet is er om het aantal zieke werknemers terug te dringen en dit zo effectief en snel mogelijk af te handelen. Medewerking van beide partijen is in dit geval essentieel.

Hoe ziet arbeidsdeskundig onderzoek er in regio Enschede uit?

Arbeidsdeskundig onderzoek wordt door onze specialist uitgevoerd. Hij zal altijd een aantal vaste stappen uitvoeren om de situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Zo komt hij langs bij de huidige organisatie in Enschede, gaat hij het gesprek aan met de werkgever en -nemer en wordt de huidige werkplek uitgebreid onderzocht. Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Wij vertellen je er graag meer over!

Contact opnemen

Wil jij weten wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Of het nu gaat om het arbeidsdeskundig onderzoek of een van onze andere diensten; ons team staat altijd voor je klaar. Wij beantwoorden je vragen en zullen je zo goed mogelijk op weg helpen. Neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@mensenzo.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen. Heb je liever telefonisch contact? Ook dat is geen probleem! Wij zijn bereikbaar via 074 – 75 014 87.