Je bent hier:

Kun jij door ziekte of andere oorzaken jouw werkzaamheden niet meer uitvoeren? Dan kan het zijn dat je werkgever je oproept voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Mens en Zo is een deskundig bureau dat gespecialiseerd is in outplacement, loopbaanbegeleiding, re-integratie en arbeidsdeskundig onderzoek in Utrecht. Benieuwd naar onze diensten of trajecten? Onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Hoe ziet een arbeidsdeskundig onderzoek eruit?

De arbeidsdeskundige brengt de huidige werksituatie van de cliënt in kaart. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de functie en werkplek. De vraag die tijdens het onderzoek gesteld wordt is; ‘Passen deze factoren nog bij de eventuele beperkingen van de cliënt?’. Om dit in kaart te kunnen brengen wordt alle informatie van de bedrijfsarts gebruikt. Op basis van het onderzoek brengt onze arbeidsdeskundige in Utrecht een advies uit waaraan gewerkt kan gaan worden. In dit advies worden alle mogelijkheden voor de cliënt benoemd en besproken. Of de cliënt binnen de organisatie blijft werken wordt bepaald op basis van het eerder uitgebrachte rapport.

Wet Verbetering Poortwachter

Wanneer wij een arbeidsdeskundig onderzoek in Utrecht uitvoeren houden wij te allen tijde rekening met de Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet gaat de strijd aan met langdurig ziekteverzuim. Hij zorgt ervoor dat zowel werkgever als -nemer zich samen met een specialist inspannen om de cliënt zo snel mogelijk terug aan het werk te krijgen. De werkgever én de werknemer zijn dus beide verantwoordelijk voor het re-integratietraject.

Neem contact op met onze arbeidsdeskundige in Utrecht

Mens en Zo is een deskundig en professioneel bureau wat ondersteunt bij een arbeidsdeskundig onderzoek in Utrecht en helpt je graag verder. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Onze specialisten komen graag met je in contact. Je kunt ze bereiken door onderstaande contactformulier in te vullen of te mailen naar info@mensenzo.nl. Heb je liever telefonisch contact? Ook dat is geen probleem. Wij zijn bereikbaar via 074 – 75 014 87.