Je bent hier:

Als je na een (lange) periode van uitval weer aan het werk wilt, kan dat een grote stap zijn. Daarom bieden wij het Werkfit Maken traject van het UWV. Zo helpen we je om weer in vorm te komen voor de terugkeer naar een betaalde baan. Het doel van het Werkfit Maken traject is om je zowel mentaal als fysiek fit te maken. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, richten we ons samen op het versterken van werknemersvaardigheden, verbeteren van persoonlijke effectiviteit of het in beeld brengen van jouw positie op de arbeidsmarkt. We hebben oog voor belemmeringen en kansen en stellen een maatwerktraject voor jou samen.

Hoe we cliënten Werkfit maken

Een Werkfit Maken traject bestaat uit verschillende persoonlijke coaching- en trainingsessies die gericht zijn op het mentaal en fysiek fit worden van de cliënt. Door het versterken van kwaliteiten leren we individuen om te bouwen aan een positief zelfbeeld. Het Werkfit Maken traject doen we bijvoorbeeld met een combinatie van de volgende aspecten:

 • Assertiviteitstraining
 • Profilering en personal branding
 • Arbeidsmarkt- en loopbaanoriëntatie
 • Voorbij de drempels van angst en onzekerheid
 • Beroepsrichting: keuzes leren/durven maken
 • Omgaan met verlies en acceptatie van verandering
 • Persoonlijk leiderschap
 • Energiebalans vinden
 • Vinden van een passende werkervaringsplek

Maatwerktraject en persoonlijke aandacht

Werkfit word je niet met een kant-en-klaar stappenplan. Bij Mens & Zo bieden we dan ook een maatwerktraject aan, waarbij we altijd letten op de persoonlijke situatie van de cliënt. Dit wordt afgestemd met de opdracht en het advies vanuit het UWV. We hebben een breed en professioneel dienstenpakket, waarmee we voor ieder individu een passend Werkfit Maken traject aan kunnen bieden.

Ons team bestaat uit professionals die ervaren zijn in het Werkfit Maken van cliënten. We gaan persoonlijk, vertrouwelijk en zorgvuldig te werk en we denken altijd mee met de cliënt, met aandacht voor het verhaal achter de mens. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat we samen alles doen wat voor de cliënt nodig is om zo snel mogelijk fit te zijn voor werk of aan het werk te kunnen. Een succesvolle re-integratie is altijd het uitgangspunt.

Netwerk, coaching en regie

Mens & Zo heeft in elke regio een sterk netwerk, waarmee we al veel mensen op weg hebben geholpen. We zetten ons netwerk dan ook actief in. Ook coachen we de cliënt in het benutten van het eigen netwerk en andere benodigde vaardigheden. De cliënt blijft bovendien de regie houden in het eigen traject. Dit natuurlijk in afstemming met UWV.

Na het Werkfit Maken traject

Als alle stappen van het Werkfit Maken zijn doorlopen, heeft de cliënt een realistisch beeld gekregen van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en kan aandacht en inzet zich richten op terugkeer naar het arbeidsproces. Door de opgedane ervaringen en vaardigheden is er meer zelfvertrouwen en geloof in het eigen kunnen en de zoekrichting is helder. Het UWV Naar Werk traject zou een passend vervolgtraject kunnen zijn. Hierbij gaan we samen actief op zoek naar werk.

Klinkt het Werkfit Maken traject als een geschikte oplossing voor jou? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen zoeken we naar een geschikte invulling om weer Werkfit te worden.

Ik wil graag gebeld worden

  Mens en zo