Je bent hier:

Een nieuwe baan in het corona tijdperk?

Team mens en zo

Sinds kort is Saskia onderdeel van Mens & Zo. Als Teammanager van een recruitmentteam kreeg ze enorm veel energie van coaching. Hierom besloot zij het roer om te gooien. In september 2021 startte Saskia als Loopbaancoach en sindsdien zit ze helemaal op haar plek. Ze vertelt over haar periode bij Mens & Zo tot nu toe, haar drijfveren én haar eerste succes. 

Passende werkplek

Na het volgen van een opleiding en een leerwerksetting van bijna een jaar ben ik op zoek gegaan naar een leuke werkplek. Een werkplek met de mogelijkheid echt iets te kunnen betekenen voor de mens en maatschappij. Een sfeervolle plek waar hard wordt gewerkt maar ook af en toe een lolletje kan worden gemaakt. Ik mocht bij Mens & Zo op gesprek komen en het voelde zo goed vanuit beide kanten dat we er al snel uit waren. Dit is een goede match!

Het coronavirus

Mijn eerste werkdag breekt aan. Het coronavirus blijkt inmiddels toch wel meer dan ‘alleen een griepje’. Maandagochtend kom ik op kantoor aan en er is gelijk een spoedvergadering. Ik merk dat de mensen die er zijn me welkom willen heten, maar we mogen geen handen schudden. Ook is er rumoer op de afdeling, wat gaat er gebeuren? Op deze manier kennis maken is best ongemakkelijk. Na de vergadering blijkt dat alles aangepast gaat worden. We besluiten in goed overleg het contract een maand uit te stellen. Nu beginnen is immers niet zo handig.

Spannend

Ik zit die maand thuis en vind het allemaal reuze spannend. Zal ik in deze tijd wel kunnen beginnen? De crisis is voorlopig nog niet voorbij, is er wel werk? Net voor mijn startdatum krijg ik een t-shirt thuis gestuurd met de tekst “ik geloof in jou en mij”. Wat voelt dit waardevol. Ze geven me alle vertrouwen en we gaan het gewoon proberen.

Eerste officiële werkdag

Dan is het zover, ik ga mijn spullen op kantoor halen om thuis van start te kunnen gaan. Het kantoor is dicht. Met hoge uitzondering is mijn manager aanwezig om me wegwijs te maken. Er staat een prachtig welkomstboeket voor me klaar. We zitten op één kantoor maar houden constant afstand. Het is even wennen om op afstand iets uitgelegd te krijgen, maar het voelt wel lekker om nu echt te mogen beginnen.

Thuiswerken

Vervolgens is er ook voor mij geen andere mogelijkheid dan thuiswerken. De logeerkamer wordt omgebouwd tot een kantoor. De rest van het gezin is ook thuis aan het werk dus we moeten een beetje creatief zijn. Ik leer collega’s via videobellen kennen maar ik heb ze nog nooit in het echt ontmoet. Kan ik wel een hele dag vol krijgen met werkzaamheden? Ik heb immers nog geen bestand met cliënten opgebouwd. De eerste dagen gaat er van alles door mijn hoofd. Ik wil zo graag mijn steentje bijdragen, juist in deze lastige periode.

De eerste week

Eigenlijk al na dag drie, gaat alles bijna vanzelf. Eén voor één leer ik mijn lieve collega’s kennen. Ze helpen mij enorm en snappen dat dit lastig beginnen is. Hoe ik begin? Ik kijk mee met videocalls, voer gesprekken via Microsoft Teams, leer de systemen kennen, breidt mijn netwerk uit, lees veel stukken door en we brainstormen met elkaar over wat we voor mensen kunnen betekenen tijdens deze crisis. Genoeg ideeën maar welke maken we concreet? Kortom, voor ik het weet zijn mijn dagen gevuld en vliegen ze voorbij.

Dankbaar

Wat ik nu voel? Dankbaarheid, dankbaar voor het vertrouwen en de geruststelling van Mens & Zo, dat het even niet anders is maar dat we er met elkaar het beste van maken. Wat ben ik blij vanaf nu deel uit te mogen maken van dit team. Beginnen tijdens de coronacrisis is zeker een uitdaging maar blijkt niet onmogelijk.

Linda Janssen
Loopbaancoach Mens & Zo