Je bent hier:

Loopbaancoach Linda aan het woord

team mens en zo

Linda werkt sinds april 2020 bij Mens & Zo. Ondanks dat ze er nog geen jaar werkt, zit Linda helemaal op haar plek en is ze niet meer bij Mens & Zo weg te denken. Vanuit haar leidinggevende functie in de toeristische branche weet ze hoe het is om te werken met mensen. In die functie zette ze de mensen in haar team in hun kracht. Het bedrijf kwam in zwaar weer en Linda raakte te betrokken. Hierdoor ontstond er voor haar een ongezonde balans tussen werk en privé. In goed overleg is besloten om afscheid van elkaar te nemen. In deze blog nemen we je mee in het pad dat Linda heeft bewandeld richting Mens & Zo, haar doelen en ervaringen als loopbaancoach.

Onverwachte wending

Voordat Linda bij Mens & Zo begon werkte ze negentien jaar bij een familiebedrijf in de toeristische branche. Nadat ze hier is vertrokken kwam ze erachter dat ze tijd en ruimte nodig had om het bedrijf te kunnen los laten. Daarnaast heeft ze hulp ingeschakeld van een loopbaancoach. Dit was nodig om weer nieuw perspectief te krijgen en kansen te zien. “Tijdens dit traject heb ik mijn vaardigheden en kwaliteiten in kaart gebracht; wat kan ik en wat wil ik? Hier kwam uit dat ik ervoor wilde zorgen dat er voor iedereen een plek is in de maatschappij. Hoe kan ik mijn zakelijke achtergrond combineren met het oprecht geïnteresseerd zijn in de individu.”

Loopbaancoach

Vanuit die zoektocht is de wens ontstaan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen. Ze benaderde Lucrato en mocht hier een kijkje in de keuken nemen. Lucrato is een werkbedrijf dat ondernemers en organisaties helpt aan arbeidskrachten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. “Ik raakte met een jobcoach in gesprek en dacht: “Jouw baan vind ik interessant!” Toen heb ik besloten de opleiding jobcoach/loopbaancoach te volgen. Een eerste stap richting haar nieuwe carrière. ” Gaandeweg kwam Linda erachter dat de functie van loopbaancoach ook goed bij haar past. Halverwege haar opleiding is ze met de opgedane kennis en ervaring gaan solliciteren zo is ze terecht gekomen bij Mens & Zo!

Linda’s kracht

Linda kijkt naar een persoon en wat diegene nodig heeft. Uit ervaring heeft ze ontdekt dat er winst is te behalen bij sommige werkgevers. Haar drijfveren als loopbaancoach zijn dan ook; werkgevers overtuigen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van toegevoegde waarde zijn in een bedrijf. “Ze zijn vaak heel gemotiveerd en willen graag.” “Als je vraagt waar mijn kracht ligt, is dat het moment waarop ik iemand tegenover mij heb en alleen denk in mogelijkheden.” Eerlijkheid en vertrouwen staan bij haar hoog in het vaandel. Ze is enthousiast, betrokken en goed in het motiveren van mensen. Haar uitdaging is om mensen patronen te laten doorbreken en te laten nadenken . “Ik kijk ook niet alleen naar wat de persoon zegt maar vooral ook naar wat die niet zegt en daar vraag ik dan op door.”

Doelen

Linda’s doel is de cliënt in zijn of haar kracht te zetten zodat deze de beste versie van zichzelf wordt. Wat de kans op een duurzame plek op de arbeidsmarkt vergroot. Ze zorgt ervoor dat de basis goed is en helpt je bij het ontdekken wat bij je past en wat je leuk vindt om te gaan doen. “Ik vind het belangrijk dat cliënten ook echt iets gaan doen dat ze leuk vinden. ” Een duurzame match vinden is voor Linda écht heel belangrijk. “Ik kijk wat een ander drijft en laat het vanuit de ander komen, dan bereik je het meest. ” Door middel van verschillende gesprekstechnieken probeert Linda iemand meer vanuit de mogelijkheden te laten kijken in plaats van onmogelijkheden.

Kleine stappen

Voor mij is een traject een succes als de basis goed is. Dat iemand de regie weer heeft over zijn eigen leven en onze gezamenlijke doelen zijn behaald. “Het maakt niet uit hoe groot of klein de stappen zijn die je zet. Ook kleine stappen maken is heel waardevol, uiteindelijk loop je dezelfde weg met kleine stappen als met grote stappen. Beiden leiden tot succes!”