Je bent hier:

Wanneer je al eens in aanraking bent gekomen met outplacement weet je dat dit een lastig begrip kan zijn, afhankelijk van de situatie. 

 

Er zijn verschillende situaties waaruit Outplacement voort kan komen. Er is in veel gevallen in ieder geval een werknemer die niet langer in zijn of haar huidige functie kan functioneren en daardoor in een Outplacementtraject terecht komen. 

 

Redenen van outplacement in Delft

Redenen hiervoor zouden kunnen zijn:

  • Het groeien en/of ontwikkelen van de organisatie waardoor je uit elkaar groeit
  • Het groeien en/of ontwikkelen van de persoon zelf waardoor je uit elkaar groeit

 

In beide gevallen kan dit moeilijke situaties opleveren. In alle gevallen van outplacement is het belangrijk dat er goede zorg aanwezig is. De coaches en begeleiders van Mens en Zo in Delft helpen dit goed te begeleiden. Zodat dit zowel voor de werkgever als werknemer als een duidelijk, overzichtelijk en soepel proces wordt ervaren. 

 

Naast een goede begeleiding, belangrijk dat de boodschap duidelijk is. We willen voorkomen dat er misverstanden ontstaan die gedreven worden door, bijvoorbeeld, emotie. 

 

Door professionele begeleiding als de oplossing bij Outplacement zorgen de professionals in Delft ervoor dat dit proces goed verloopt. Je wil zo’n proces natuurlijk goed afsluiten. 

 

Manieren van een outplacementtraject

Je blijft je als persoon ontwikkelen. Tijdens dit groeiproces kan het voorkomen dat er een aantal kernwaarden veranderen of dat je hier een andere kijk op krijgt. Binnen organisaties gebeurt vaak hetzelfde. Dit zou een reden kunnen zijn, voor jou en je werkgever, om beide een andere kant uit te gaan. 

 

Ook kan het zo zijn dat organisaties reorganiseren, waardoor je soms gedwongen afscheid moet nemen. Dit zijn allemaal reële situaties waar je uiterst zorgvuldig mee om dient te gaan. In dit soort gevallen wordt dan ook een outplacementtraject ingezet. 

 

Herken jij dergelijke situaties? En wil je hiermee aan de slag of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij bieden de juiste begeleiding zodat jij aan de slag kunt met nieuwe kansen die op jouw pad komen. Mens en Zo in Delft stimuleert mensen om vanuit hun eigen kracht keuzes te maken.