Je bent hier:

Voor een ervaren en deskundige re-integratieconsulent ben je bij Mens en Zo aan het juiste adres. Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan in ons werk altijd centraal. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij veel ervaring met vraagstukken die tijdens een herintredingstraject aanbod kunnen komen. Wij vertellen je dan ook graag meer over het werk als re-integratieconsulent.

 

Wat is een re-integratieconsulent?

 

Een re-integratieconsulent, ook wel loopbaancoach genoemd, begeleidt cliënten op weg naar een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt. Het kan voorkomen dat een cliënt door een persoonlijke situatie of ziekte langdurig van de arbeidsmarkt is geweest. Het weer toetreden tot de arbeidsmarkt wordt herintreding genoemd.

 

Als re-integratieconsulent begeleid je deze soms lastige herintreding. Het soort cliënt tijdens zo’n traject kan sterk verschillen. Vaak hebben cliënten te maken met psychische of fysieke problemen of beperkingen. Voor deze personen is de afstand tot de arbeidsmarkt groter dan voor iemand zonder beperkingen. Tijdens het werk is de re-integratieconsulent ten alle tijden het eerste aanspreekpunt voor de werkzoekende, de werkgever en het UWV.

 

Waar kunnen wij je bij helpen?

 

Verschillende soorten personen kunnen een loopbaancoach inschakelen wanneer ze de arbeidsmarkt opnieuw willen betreden. Deze personen kunnen te maken hebben met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Een re-integratieconsulent kan de client helpen bij het vinden van een geschikte werkplek. Tijdens dit proces ligt de focus op de wensen, aandachtspunten en mogelijkheden van de client.

 

Om dit proces soepel te laten verlopen wordt er een plan opgesteld. In zo’n plan wordt rekening gehouden met de achtergrond, vaardigheden en aandachtspunten van de client. Zowel tijdens als na het vinden van een geschikte werkplek blijft de re-integratieconsulent betrokken bij de loopbaan van de client. Mens en Zo wil ervoor zorgen dat iedere cliënt zich vertrouwd en gehoord voelt. Dit zal dan ook altijd gewaarborgd worden tijdens alle coaching sessies.

 

 

Neem contact op met ons team

 

Heb je nog vragen over Mens en Zo of het werk van een re-integratieconsulent? Neem dan contact op met een van onze collega’s. Je kunt eenvoudig telefonisch contact met ons opnemen via 074-7501487 of stuur een mailtje naar info@mensenzo.nl. Kijk ook eens op onze handige ‘werken bij’ site. Onze collega’s denken graag met je mee!

 

Werken als re-integratieconsulent?

 

Bij Mens en Zo hebben we verschillende vacatures voor een re-integratieconsulent. Heb jij kennis van re-integratiewetgeving en werk je graag met mensen? Bekijk dan onze openstaande vacatures. Als re-integratieconsulent bij Mens en Zo begeleid je onze cliënten in hun herintreding in de arbeidsmarkt. Samen met de cliënt schets je een beeld van de mogelijkheden, wensen en uitdagingen. Met jouw sociale vaardigheden, commerciële instelling en ervaring zie je snel mogelijkheden en schakel je tussen cliënten en opdrachtgevers. Word jij onze nieuwe collega?