Je bent hier:

Wanneer je, om welke reden dan ook, weer terug aan het werk gaat. Of in het geval van een werkgever, een werknemer weer terug aan het werk bij jou komt. Spreek je van een re-integratie. 

 

Mens en Zo in Den Haag ontzorgt dit proces door die helemaal in handen te nemen. De verzuimspecialisten kijken met de werknemer naar de situatie en stellen een re-integratieplan op voor diegene waardoor zij zo snel mogelijk weer aan het werk kan zijn. 

 

Voordelen van een extern re-integratiebureau rondom Den Haag

Naast het ontzorgen van zo’n re-integratietraject heeft een extern re-integratiebureau meerdere voordelen. We nemen er, met ons collega’s in Den Haag, de tijd voor om samen met de werknemer te kijken naar een haalbaar en voornamelijk duurzaam re-integratieplan. 

 

Een re-integratieproces is maatwerk. We kijken naar mensen hun persoonlijke verhalen en ervaringen en houden hierbij rekening met hun wensen, grenzen en kwaliteiten. 

 

Verschillende sporen van re-integratie

Er zijn bepaalde regels waar we in Den Haag rekening mee dienen te houden. In de eerste twee ziektejaren bij langdurig ziekteverzuim is er spraken van: 1e spoor en 2e spoor. Dit wil zeggen, re-integratie bij de huidige werkgever (1e spoor) of bij een nieuwe werkgever (2e spoor).

 

Daarnaast biedt Mens en Zo ook begeleiding in andere soorten re-integratie. Bijvoorbeeld wanneer er, na een periode van werkloosheid, weer naar een baan gezocht wordt. Zoals eerder gezegd begeleiden we, als re-integratiebureau, iedereen persoonlijk richting een passend en duurzame oplossing.  

 

Hoe kom je in een re-integratietraject?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Maar een ding is gegeven, het gaat in zo goed als alle gevallen om verandering. 

 

Er doet zich een nieuwe situatie voor. Dit heeft invloed op meerdere factoren dan enkel werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de werk-privébalans of zelfbeeld wanneer het gaat om ziekte. Bij zo’n nieuwe situatie komt ook emotie kijken. Dit komt ook naar voren bij een re-integratietraject. Bij Mens en Zo in Den Haag zijn we ons erg bewust van de gevoeligheid die zo’n traject met zich mee kan brengen en gaan we hier zorgvuldig en persoonlijk mee om. Als re-integratiebureau is je basis vertrouwen, we werken dan ook vanuit die kernwaarde. 

 

Ga jij of gaat je werknemer re-integreren in regio Den Haag?

We helpen je graag verder! Vertel ons over jouw situatie, we nemen contact met je op! Samen kijken we naar de mogelijkheden.