Je bent hier:

Als re-integratiebureau in  Dordrecht gaat Mens en Zo aan de slag met situaties waarin mensen weer terug aan het werk gaan. Dit kan verschillende redenen hebben. Maar wat voornamelijk belangrijk is is dat dit zo snel mogelijk, maar ook zorgvuldig gebeurd. 

 

De verzuimspecialisten van ons re-integratiebureau in Dordrecht zorgen ervoor dat de uitgevallen werknemer zo snel mogelijk weer gere-integreerd is binnen jouw organisatie. 

 

Dit traject starten we door een persoonlijk traject. Samen met jou kijken we naar hoe we dit re-integratietraject het best kunnen doorlopen.

 

Kernwaarden van het re-integratiebureau Dordrecht

Als re-integratiebureau in Dordrecht gaan we uit van bepaalde kernwaarden, namelijk:

  • Vertrouwelijkheid
  • Professionaliteit
  • Zorgvuldigheid

 

Dit werkt op deze manier omdat een re-integratieproces altijd maatwerk is. Zo heeft elk persoon heeft eigen verhaal, wensen, grenzen en kwaliteiten. In dit soort situaties is het van belang dat er met een persoonlijke benadering te werk wordt gegaan.

 

Uiteindelijk is namelijk het doel van ons re-integratiebureau om tot een oplossing te komen die aansluit bij jou als individu en bij de situatie waarin je je bevindt in regio Dordrecht.

 

Soorten re-integratie

Bij het re-integratiebureau in Dordrecht van Mens en Zo  zijn we ons ervan bewust dat er een veel redenen kunnen zijn waarom iemand uitvalt of juist re-integreert. Als re-integratiebureau houden we dan ook rekening met verschillende situaties. 

 

Maar sommige dingen zijn vastgelegd. Zo zijn er vanuit de overheid ook bepaalde regels opgesteld waar je je aan dient te houden in de eerste twee ziektejaren bij langdurig ziekteverzuim, namelijk: 

  • 1e spoor: re-integratie bij de huidige werkgever
  • 2e spoor: re-integratie bij een nieuwe werkgever

 

Hiernaast, bieden de professionals van Mens en zo in regio Dordrecht ook begeleiding in re-integratietrajecten voor mensen die weer op zoek zijn naar een baan, na een periode van werkloosheid. 

 

Alles wordt anders

Dat betekent verandering en verandering betekent voor veel mensen een moeilijke situatie. Re-integratie kan daarom stress opleveren. Dit kan komen doordat het confronterend is maar ook doordat het praktisch gezien veel verandering met zich mee brengt. 

 

Jouw re-integratie traject starten?

Neem contact met ons op! Onze verzuimspecialisten bespreken graag de mogelijkheden in de regio Dordrecht met je.