Je bent hier:

Ga je weer terug aan het werk? Of gaat je werknemer weer terug aan het werk bij jou? Mens en Zo kan het re-integratieproces ontzorgen door te dienen als extern re-integratiebureau te Rotterdam. Onze verzuimspecialisten zorgen ervoor dat de uitgevallen werknemer zo snel mogelijk weer gere-integreerd is. 

Als re-integratiebureau gaan we uiteraard vertrouwelijk, professioneel en zorgvuldig te werk. Een re-integratieproces is namelijk maatwerk. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, wensen, grenzen en kwaliteiten. Hierbij is een persoonlijke benadering vereist om tot een re-integratietraject te komen die aansluit op de situatie van het individu. 

Verschillende situaties re-integratie

Bij Mens en Zo in Rotterdam zijn we ons ervan bewust dat er niet één reden is waarom iemand uitvalt of wee re-integreert. 

Zo zijn er bepaalde regels waar je je aan dient te houden in de eerste twee ziektejaren bij langdurig ziekteverzuim: 1e spoor en 2e spoor. Dit wil zeggen, re-integratie bij de huidige werkgever (1e spoor) of bij een nieuwe werkgever (2e spoor).

Daarnaast bieden we in Rotterdam ook begeleiding in re-integratietrajecten voor mensen die, na een periode van werkloosheid, weer op zoek zijn naar een baan. 

 

Re-integratie = verandering

En verandering is altijd lastig. Door ziekte is het vaak niet mogelijk om oude werkzaamheden terug op te pakken. Daarnaast heeft de nieuwe situatie ook invloed op de werk-privébalans. Er is dus een hoop om rekening mee te houden op praktisch vlak. Daarnaast brengt verandering ook veel emotionele uitdagingen met zich mee. Zo kan een dergelijk re-integratietraject gevoelens van onzekerheid, verdriet, angst en weerstand. Hier houden we met coaching en persoonlijke aandacht rekening mee. Vertrouwen is de basis, vanuit daar bouwen we verder bij Mens en Zo in Rotterdam.

 

Heb je hulp nodig bij het re-integreren in regio Rotterdam?

Laat een bericht achter bij ons re-integratiebureau in Rotterdam en we nemen contact met je op! Samen kijken we naar de mogelijkheden. We zorgen ervoor dat eigen regie centraal staat. Onze missie is om jou in je kracht te zetten.