Je bent hier:

Robert over zijn outplacementtraject

outplacementtraject

Robert heeft een outplacementtraject gevolgd bij Mens & Zo. Hij vertelt in een review hoe hij het traject heeft ervaren en de handige tips die hem verder hebben geholpen. Met als eindresultaat: een baan!

Robert: “Allereerst heb ik de samenwerking met mijn loopbaancoach Esther als zeer prettig ervaren. De structuur van mijn traject vond ik erg prettig, ik volgde bijvoorbeeld een op maat gemaakt stappenplan; eerst mijn competenties en drijfveren in beeld brengen, een cv maken en vervolgens schreef ik een sollicitatiebrief. Ik kreeg fijne tips bij het maken van mijn cv zoals; het uitwerken van een persoonlijk profiel dat een warm karakter geeft aan mijn cv en dat ik door middel van drie á vier competenties mijn geschiktheid beter kan onderbouwen in mijn sollicitatiebrief, dat werkte heel goed.
We speelden een kaartspel om mijn competenties te achterhalen, na een paar keer hard op voorlezen kon ik ze zo opdreunen tijdens een sollicitatiegesprek. Esther was heel flexibel, naast een vaste afspraak kon ik altijd tussendoor een momentje stelen om mijn sollicitatiebrief door te nemen of een gesprek voor te bereiden. Zes maanden zijn voorbij gevlogen, dat had in mijn beleving ook te maken met dat elke sessie gepaard ging met de nodige humor waardoor het altijd luchtig bleef, met op de juiste momenten scherpte. Ik had absoluut niet het gevoel dat ik weer op school zat ondanks de opdrachten die ik elke keer weer mee kreeg. Bedankt Esther voor alle inspanningen, als het coronavirus voorbij is drinken we een kopje koffie!”

Wil jij als werkgever weten welk perspectief een outplacement traject jouw medewerker kan bieden? Of wil jij als werknemer weten waarom een outplacement traject jou kan helpen nieuwe kansen te durven zien? Neem dan gerust contact met ons op!