Je bent hier:

Alles over De Week van de Werkstress

Afgelopen november vond De Week van de Werkstress 2023 plaats. Een succesvolle week vol lezingen en workshops, met als hoogtepunt hét event van De Week van de Werkstress in stadion Galgenwaard. In dit artikel vertellen we je wat De Week van de Werkstress inhoudt, blikken we terug op de afgelopen editie én nodigen we je graag uit voor De Week van de Werkstress 2024!   

De Week van de Werkstress 2023: (ver)binding op de werkvloer

Tijdens De Week van de Werkstress 2023 was er volop aandacht voor werkstress bij werkend én werkgevend Nederland. Het thema (ver)binding op de werkvloer stond daarbij centraal. Je kon deelnemen aan diverse lezingen en workshops die dieper op het thema ingingen. Ook kon je je aanmelden voor hét event van De Week van de Werkstress in stadion Galgenwaard, waarbij o.a. inspirerende sprekers, een boekoverhandiging en een panelgesprek op het programma stonden.

Voor de tiende keer op rij De Week van de Werkstress

Het ministerie van SZW startte in 2014 met de organisatie van de landelijke Week van de Werkstress. In 2018 werd dit aan de markt overgedragen en zag OVAL (Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan) de kans om zichzelf op dit relevante onderwerp maatschappelijk te profileren. Tijdens De Week van de Werkstress organiseren werkgevers- en werknemersorganisaties, branche- en beroepsverenigingen en individuele bedrijven diverse activiteiten, zoals lezingen en workshops, omtrent het thema.

In de week van 13 t/m 17 november 2023 vond de 10e editie van De Week van de Werkstress plaats. Mens & Zo was tijdens deze editie, samen met EEGA Groep, voor het eerst partner van De Week van de Werkstress. Stress en burn-out neemt steeds meer toe op de werkvloer en daarom wil Mens & Zo graag bijdragen om dit te verkleinen. Dit met als doel om klachten voor de werknemer én kosten voor de werkgever te reduceren.

Workshop MapsTell

Hoe is de communicatie en verbinding binnen jouw team? Goede communicatie binnen jouw team leidt tot een fijnere samenwerking en een betere prestatie, toch? Maar wat voor de één fijne communicatie betekent, hoeft voor de ander niet zo te zijn.

Onze collega’s Manon en Linda verzorgden afgelopen editie een uitgebreide workshop MapsTell en gaven daarbij antwoord op bovenstaande vragen. Hierbij namen ze deelnemers mee in de Wereld van Verschil. MapsTell geeft op een unieke en praktische manier inzicht in verschillende gedragsstijlen en is een methode om communicatie en samenwerking te verbeteren. Kortom, een mooie basis voor de (ver)binding binnen teams!

Was je er niet bij tijdens De Week van de Werkstress 2023, maar zou je meer willen weten over MapsTell? We vertellen je er graag meer over! Neem gerust contact met ons op via info@mensenzo.nl of vul onderstaand contactformulier in.

De Week van de Werkstress 2024

De nieuwe editie staat alweer op de planning. Noteer 11 t/m 15 november 2024 vast in jouw agenda. We zouden het leuk vinden om je daar te zien! Benieuwd naar afgelopen editie? Bekijk hieronder de aftermovie van De Week van de Werkstress 2023!

Uiteraard houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom De Week van de Werkstress 2024. Houd onze socials (LinkedIn, Instagram en Facebook) in de gaten voor alle updates!