Je bent hier:

Hoe bereid ik me voor op een gesprek met de verzekeringsarts van UWV?

associate-businesswoman-partner-cheerful-formal

Een gesprek met de verzekeringsarts van het UWV kan een spannende ervaring zijn, vooral wanneer het gaat om het beoordelen van je gezondheid en arbeidsongeschiktheid. Het is echter een cruciale stap in het proces van het verkrijgen van de juiste ondersteuning en eventuele uitkeringen. Een goede voorbereiding op dit gesprek is essentieel om ervoor te zorgen dat je een goed beeld geeft van je gezondheidssituatie. Bij Mens & Zo begrijpen we dat dit een uitdagende periode kan zijn.

Waarom is een goede voorbereiding belangrijk?

Een gesprek met de verzekeringsarts is van groot belang, omdat het de basis vormt voor de beoordeling van je arbeidsongeschiktheid en de eventuele toekenning van uitkeringen. Het is dus belangrijk om je goed voor te bereiden, zodat je een duidelijk en volledig beeld kunt schetsen van je gezondheidssituatie en de impact op je werkvermogen.

 

Hoe ondersteunt Mens & Zo bij de voorbereiding?

1. Individuele voorbereidingssessies: Onze loopbaancoaches bieden individuele voorbereidingssessies aan waarin je wordt begeleid bij het begrijpen van de relevante aspecten van het gesprek en het identificeren van de belangrijke punten die moeten worden besproken.
2. Inzicht in de UWV-procedure: We verschaffen gedetailleerd inzicht in het proces van het UWV, zodat je weet wat je kunt verwachten. Dit omvat informatie over de vragen die naar verwachting gesteld zullen worden,
evenals documentatie die waardevol kan zijn.


Stappen voor een effectieve voorbereiding:

1. Verzamel alle medische documentatie:
Zorg ervoor
dat je alle medische documentatie bij de hand hebt, zoals bijvoorbeeld afspraken, verslagen en medicatie lijst en andere relevante informatie.
2. Maak een overzicht van je klachten en beperkingen:
Schets een duidelijk overzicht van je gezondheidsklachten en de impact ervan op je dagelijkse leven en werkvermogen.
3. Begrijp de functionele mogelijkheden en beperkingen:
We nemen de functionele mogelijkhedenlijst met je door zodat je begrijpt wat dit betekent in jouw situatie.

Mens & Zo staat klaar om je te ondersteunen bij de voorbereiding op het gesprek met de verzekeringsarts van het UWV. We bieden onze kennis, ervaring en persoonlijke begeleiding aan om je te helpen met het proces. We helpen je om vol vertrouwen het gesprek in te gaan en om een helder beeld te geven van je gezondheidssituatie. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we je kunnen begeleiden tijdens deze belangrijke stap in je re-integratieproces