Je bent hier:

Met MapsTell maak je de verbinding, terwijl jij én de ander in hun kracht blijven!

re-integratie

Iedereen gedraagt zich op zijn eigen manier. Je gedrag kan raakvlakken hebben met het gedrag van een ander, maar het is nooit identiek. Ons gedrag heeft invloed op onze communicatie en onze samenwerking(en). Manon van Achteren, Loopbaancoach bij Mens & Zo én gecertificeerd MapsTell Guide, geeft met het assessment van MapsTell (De Wereld van Verschil) inzicht in gedrag.

MapsTell: De Wereld van Verschil

Manon vertelt: “Het doel van MapsTell is om inzicht te krijgen in gedrag en communicatie. Welk gedrag laat ik zien? Hoe gedraag jij je? Hoe gedragen wij ons en wat doet dat met onze communicatie en samenwerking? De Wereld van Verschil zorgt ervoor dat jij inzicht krijgt in gedrag.” Dit inzicht stelt mensen in staat het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

Met de PersonalMap in de hand start je aan een reis die je brengt naar het optimaal benutten van talent, samenwerkingen en effectieve teams tot het realiseren van organisatiedoelstellingen.

Hoe? Door mensen, individueel of in een groep, op de wereldkaart te zetten. Deze vloermat brengt mensen letterlijk in beweging. De namen van de steden, bergen en rivieren in deze wereld vertellen van alles over de verschillen in gedrag. De kaart nodigt uit om op ontdekking te gaan naar het eigen gedrag en vervolgens, over de grenzen van de hokjes, letterlijk in de wereld van een ander te stappen. Hierdoor creëren we meer inzicht en werken we samen aan een begripvolle wereld.

Voor wie is het assessment van MapsTell?

Manon vervolgt: “Ik zou het assessment van MapsTell iedereen gunnen, omdat het heel veel duidelijk maakt. Vaak denken we dat bepaald gedrag persoonlijk is. Echter maken we het persoonlijk. Gedrag zegt vaak meer over degene die het zendt dan over de ontvanger. De Wereld van Verschil brengt letterlijk in kaart waarom mensen bepaald gedrag vertonen. Het laat zien wat mensen nodig hebben om in hun kracht te staan én wat er kan gebeuren wanneer er stress om de hoek komt kijken. Wanneer je op deze manier naar mensen kunt kijken, wordt het allemaal een stuk makkelijker. Het heeft met de manier van communiceren en voorkeursgedrag te maken. Ik gun het iedereen om inzicht te krijgen in: hoe zit ik in elkaar? Hoe zit jij in elkaar? Wat is voor ons belangrijk? Hoe kunnen we communiceren én samenwerken zonder elkaar te verliezen of jezelf helemaal te moeten aanpassen? Met andere woorden: hoe kun je die verbinding maken, zodat de ander in zijn kracht blijft, maar jij ook? De Wereld van Verschil brengt dit duidelijk in kaart.”

PersonalMapping en TeamMapping

PersonalMapping en TeamMapping zijn onderdelen van het assessment. Wanneer je het assessment 1-op-1 volgt, ontvang je na afloop jouw PersonalMap. Dit is een toegankelijk middel dat eenvoudig en duidelijk je eigen gedrag én jouw manier van communiceren weergeeft. Na het invullen van een vragenlijst wordt jouw gedragsprofiel letterlijk in kaart gebracht. De landkaart – met daarin namen van steden, rivieren en zeeën – geeft weer hoe jij je gedraagt, wat je krachten zijn en waar je valkuilen liggen. Naast de PersonalMap ontvang je een verdiepende Routebeschrijving.

Wanneer je als groep een assessment van MapsTell volgt, ontvang je na afloop een TeamMap. Hierin worden alle deelnemers ingedeeld in de Wereld van Verschil. De overzichtskaart toont in één oogopslag hoe de groep is samengesteld en welke individuele gedragseigenschappen er binnen de groep zijn.

De Wereld van Verschil: een unieke methode

“Na de meeste assessments ontstaan vaak hele dikke rapporten. Je leest ze een keer door en vervolgens eindigen ze onder in je bureaula. Het mooie van de Wereld van Verschil is dat het een praatplaatje is. Ongemerkt heb je het er altijd weer over. Op de kaart zie je gelijk wat belangrijk is voor iemand en wat zijn uitdagingen zijn. Het is toegankelijk voor iedereen en echt een beleving. Iedereen heeft zijn rol en voorkeur op de kaart. Dat is je kwaliteit en daar moet je gebruik van maken. Bij de Wereld van Verschil staat jouw kracht centraal. Daarnaast laat het ook duidelijk zien hoe anderen daartegen aankijken.”

Manon, waarom ben je het assessment MapsTell gaan geven bij Mens & Zo?

“Ik denk dat 90% van wat er in organisaties en (werk)relaties misgaat, op aannames en communicatief vlak misgaat. Dat het beter werkt wanneer je elkaar beter kent en daardoor duidelijkheid hebt. Vaak gaat het bij andere assessments alleen om jou en niet om anderen. Het mooie van de Wereld van Verschil vind ik dat het gaat om ik, jij en wij. Naast het feit dat je jezelf leert kennen, leer je ook de ander kennen. Ik denk dat daar de druk zit in teams, in onderlinge communicatie én samenwerking. We gaan er vaak vanuit dat hoe wij de wereld zien, de ander het ook zo ziet. Dat hetgeen dat wij belangrijk vinden, een ander ook belangrijk vindt. Hierdoor leven we soms langs elkaar heen of ontstaat er wrijving. Ik denk dat wanneer iedereen dit assessment zou volgen, dat we gewoon wat meer begrip hebben voor elkaar en dat de wereld een stukje leuker wordt!”

Bekijk onze diensten voor de mogelijkheden.