Je bent hier:

Re-integratie na langdurige ziekte

Re-integratie na langdurige ziekte

Re-integratie betekent terugkeer naar werk na (langdurige) ziekte of werkeloosheid. Re-integreren kan in je eigen werk of in ander werk, zowel bij je eigen werkgever als elders. Heb jij een Wajong, WIA of WAO uitkering? Of zit je momenteel in de ziektewet? Dan kun je gebruik maken van een re-integratietraject.

Wat is een re-integratietraject?

Een re-integratietraject is een traject om je te helpen richting werk of dagbesteding (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk). Als je al een tijd uit het arbeidsproces bent is het vaak lastig om weer terug te keren op de arbeidsmarkt. Vragen als wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik maar ook de vraag wat heb ik nodig van een werkgever zullen eerst beantwoordt moeten worden om een goede en duurzame keuze te maken. In een re-integratietraject helpen wij je deze antwoorden te vinden en ze waar nodig te toetsen in de praktijk.

Onderdelen van een traject

Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen verhaal, kwaliteiten, wensen en grenzen. Dat vraagt om een individuele benadering en aanpak met een traject dat aansluit op de situatie van de coachee. Na een persoonlijke intake stelt de loopbaancoach een individueel adviesplan op. Daarin geven we aan wat er nodig is om het beoogde resultaat te halen. Het traject kan bijvoorbeeld bestaan uit de onderdelen:

• Begeleiding bij (rouw) verwerking
• Praktisch loopbaanonderzoek
• Inzet werkervaringsplaats
• Coaching
• Personal Branding
• Sollicitatietraining
• Netwerken & Sociale Media

Re-integreren bij Mens & Zo?

Ben jij al langere tijd uit het arbeidsproces en heb je hulp nodig om weer terug te keren naar (duurzaam) werk? Mens & Zo denkt graag met je mee over de mogelijkheden, we bieden een persoonlijke aanpak en plan op maat. Neem contact op met een van onze loopbaancoaches voor meer informatie.