Je bent hier:

Re-integratie wat is dat?

re-integratie

Re-integratie of herintegratie betekent letterlijk ‘weer laten functioneren’. Vaak wordt er dan gedoeld op ‘re-integreren op de arbeidsmarkt’. Dit houdt in dat iemand opnieuw op zoek gaat naar werk. Maar er zijn meerdere vormen van re-integratie mogelijk, die we in deze blog graag aan je uitleggen.

Verschillende vormen van re-integratie

Er zijn verschillende vormen van re-integratie. Het kan zijn dat je een re-integratietraject aangeboden krijgt omdat je op zoek bent naar werk na (langdurige) ziekte. Je kunt dan re-integreren naar je eigen (aangepast) werk of in ander werk, zowel bij je eigen werkgever als ergens anders. Het kan ook zijn dat je een re-integratietraject nodig hebt vanwege (langdurige) werkloosheid. Het doel is dan om ze snel mogelijk een passende en duurzame werkplek te vinden. Hierin wordt gekeken naar passende vacatures, kansberoepen maar ook naar bijvoorbeeld zijinstroomtrajecten.

Re-integratie aanvraag

Re-integratietrajecten kunnen aangevraagd worden vanuit de Gemeente (indien je een uitkering ontvangt vanuit de gemeente), het UWV (indien je een uitkering ontvangt vanuit het UWV) en je werkgever (indien je in dienst bent bij een werkgever en er gezocht moet worden naar passend werk of ander werk). Mocht je geen uitkering ontvangen of werkgever hebben maar wel hulp nodig hebben met het vinden van een prettige dagbesteding of baan? Dan kun je natuurlijk ook als particulier een re-integratietraject aanvragen.

Re-integreren bij Mens & Zo?

Bij Mens & Zo bieden we alle verschillende vormen van re-integratietrajecten aan. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden en bieden een persoonlijke aanpak en plan op maat zodat jij duurzaam kan terug keren in de maatschappij. Neem contact op met een van onze loopbaancoaches voor meer informatie.