Je bent hier:

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je carrière en overweeg je een switch naar een ander beroep? Dan is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden voor scholing en eventuele subsidies die je hierbij kunnen helpen.

Omscholingstrajecten

Veel mensen denken dat omscholing alleen mogelijk is voor jongeren of mensen aan het begin van hun loopbaan, maar niets is minder waar. Er zijn diverse omscholingstrajecten beschikbaar voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Deze trajecten bieden de mogelijkheid om je om te scholen naar een ander beroep, vaak met behulp van gerichte scholing en praktijkervaring.

Subsidieregelingen

Om omscholing en bijscholing te stimuleren, zijn er verschillende subsidieregelingen beschikbaar. Zo zijn er subsidies voor werkgevers die investeren in de scholing van hun werknemers, maar ook individuele subsidies voor mensen die zelf een opleiding willen volgen. Denk bijvoorbeeld aan de scholingsvoucher van het UWV. of de subsidie praktijkleren voor werkgevers.

Sectorale opleidingsfondsen

Veel sectoren hebben een eigen opleidingsfonds dat zich richt op het bevorderen van scholing en ontwikkeling binnen die sector. Deze fondsen bieden vaak specifieke opleidingen en cursussen aan die aansluiten bij de behoeften en ontwikkelingen binnen de sector. Ook verstrekken ze soms subsidies of vergoedingen voor scholingstrajecten.

Loopbaanadvies en begeleiding

Naast scholing en subsidies is ook loopbaanadvies en begeleiding van groot belang als je een ander beroep wilt. Een loopbaancoach kan je helpen bij het in kaart brengen van je interesses, talenten en mogelijkheden, en samen met jou een plan opstellen voor een succesvolle carrièreswitch.

Hoe kan Mens & Zo jou helpen?

Bij Mens & Zo hebben we ruime ervaring in loopbaanadvies en begeleiding bij omscholingstrajecten. Onze professionele loopbaancoaches staan voor je klaar om je te helpen bij het verkennen van nieuwe carrièremogelijkheden, het vinden van passende scholingstrajecten en het benutten van subsidies en financiële regelingen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij jouw carrièreswitch.