Je bent hier:

Het schrijven van een overtuigend cv en een pakkende motivatiebrief is essentieel om op te vallen tussen de vele sollicitanten. Een goed cv en een sterke motivatiebrief kunnen het verschil maken tussen wel of geen uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. In deze blog delen we tips en advies om jou te helpen bij het schrijven van een onderscheidend cv en motivatiebrief.

Het belang van een goed cv

Een cv is vaak het eerste wat een werkgever van jou ziet, dus het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Een goed cv is overzichtelijk, gestructureerd en bevat relevante informatie over jouw werkervaring, opleiding en vaardigheden. Hier zijn een paar tips voor het opstellen van een effectief cv:

  • Houd het beknopt: Een cv moet niet langer zijn dan twee pagina’s . Wees bondig en focus op de meest relevante informatie voor de functie waarop je solliciteert.
  • Gebruik een duidelijke opmaak: Maak gebruik van een professionele opmaak en zorg voor een goede leesbaarheid. Gebruik een helder lettertype en een logische structuur.
  • Benadruk je prestaties: In plaats van alleen een opsomming van taken en verantwoordelijkheden, benadruk je concrete prestaties en resultaten die je hebt behaald in eerdere functies.
  • Pas het aan op de functie: Pas je cv aan op de specifieke functie waarvoor je solliciteert. Benadruk de vaardigheden en ervaringen die relevant zijn voor de functie.

Tips voor een overtuigende motivatiebrief

Een motivatiebrief biedt jou de mogelijkheid om je persoonlijkheid en motivatie voor de functie te laten zien. Het is belangrijk om in je motivatiebrief duidelijk en enthousiast te zijn, en om aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de werkgever. Hier zijn een paar tips voor het schrijven van een sterke motivatiebrief:

  • Personaliseer de brief: Vermeld de naam van de werkgever en pas de inhoud van de brief aan op de specifieke functie en organisatie.
  • Wees concreet: Geef voorbeelden van situaties waarin je jouw vaardigheden hebt toegepast en resultaten hebt behaald die relevant zijn voor de functie.
  • Toon enthousiasme: Laat zien dat je enthousiast bent over de functie en de organisatie. Vertel waarom je graag bij hen wilt werken en wat je aantrekt in de functie.
  • Sluit af met een sterke afsluiting: Sluit je motivatiebrief af met een krachtige afsluiting waarin je nogmaals je interesse in de functie benadrukt en aangeeft dat je graag een gesprek wilt.

Hoe kan Mens & Zo jou helpen?

Bij Mens & Zo begrijpen we hoe belangrijk het is om een onderscheidend cv en een overtuigende motivatiebrief te hebben. Onze ervaren loopbaancoaches kunnen jou helpen bij het opstellen van een cv en motivatiebrief die opvalt bij werkgevers. We bieden persoonlijke begeleiding en advies op maat om jouw kansen op succesvol solliciteren te vergroten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning.