Je bent hier:

Van verlies tot bloei: ‘Hoe tegenslagen mijn passie onthulden’

Vanuit mijn werk werd ik gevraagd om een blog te schrijven. Of je nu een ervaren blogger bent of, net als ik, voor het eerst de wereld van het bloggen verkent, ik hoop dat deze blog een bron van inspiratie, kennis en een gedeelde passie voor jou mag omvatten.

In het leven komen momenten voor waarin wij de moed vinden om de gebaande paden te verlaten en een gedurfde stap te zetten naar het onbekende. Zo’n keerpunt markeerde mijn reis naar een geheel nieuwe carrière: een reis die mij uitdaagde, inspireerde en uiteindelijk vervulde. In deze blog deel ik graag mijn persoonlijke ervaring van mijn carrièreswitch en hoe ik mijn passies en dromen omzette in een bloeiende realiteit.

In het hart van de duisternis vond ik mijn licht. Het overlijden van mijn dierbare moeder deed mij niet alleen onbeschrijfelijk veel verdriet, maar het bracht ook een krachtige eyeopener die mijn levenspad veranderde. Het was een keerpunt dat mij leidde naar een carrièreswitch die mij uiteindelijk mijn passie deed vinden. Het verlies van mijn moeder heeft niet alleen een diepe leegte achtergelaten, maar in plaats van mij te laten overspoelen door verdriet, heb ik besloten haar nalatenschap te eren door positiviteit en kracht uit haar overlijden te halen. Haar liefde en doorzettingsvermogen hebben mij geïnspireerd om mijn hart te volgen en mijn passie te laten ontbloeien. Dit tragische keerpunt heeft mij aangemoedigd om vastberaden mijn dromen na te jagen en mijn leven te vullen met betekenis en vervulling, als eerbetoon aan de vrouw die mij leerde dat liefde en veerkracht altijd kunnen bloeien, zelfs in moeilijke tijden.

Jarenlang bewoog ik mij voort in banen die, zo besef ik mij nu, nooit echt bij mij pasten. Tegenslagen en obstakels bij vorige werkgevers leken als muren om mij heen te staan, maar in plaats van mij te laten ontmoedigen, zag ik deze uitdagingen als kansen om te groeien. Als een ui pellend, begon ik laag voor laag af te pellen, op zoek naar de kern van wat mij werkelijk dreef.

Ontwerp zonder titel

Het was een proces van zelfontdekking: een reis om mijn ware kern te vinden. Door de lagen van verwachtingen en sociale druk af te pellen, begon ik eindelijk mijn passie helder te zien. Het was als een bloem die door barre grond brak, ik voelde de kracht om tot bloei te komen.

Deze ontdekking bracht mij naar een nieuw pad als Loopbaancoach, een bijzonder mooi vak dat mij intrigeert en inspireert. Het is meer dan alleen een baan: het is een roeping die mij voldoening schenkt. Mijn eigen ervaring met tegenslagen en het vinden van mijn passie heeft mij de tools en het inzicht gegeven om anderen te begeleiden op ‘hun’ eigen reis naar vervulling.

Als coach geloof ik in het belang van het volgen van je passie en doen wat jou drijft. Het is een pad dat niet altijd eenvoudig is, maar dat kan leiden tot ware bloei en voldoening. Wanneer jij voor een kruispunt staat in jouw carrière, onthoud dan dat tegenslagen kunnen dienen als brandstof voor groei. Door de lagen af te pellen en jouw ware kern te ontdekken, kun jij uiteindelijk de weg vinden naar een leven waarin jij jouw passie volgt en doet wat jou werkelijk drijft. Mijn verhaal is het bewijs dat uit verlies en obstakels een prachtige reis van zelfontdekking en voldoening kan ontstaan. Wat de toekomst ook mag brengen, ik ben vastbesloten om mijn reis voort te zetten met dezelfde vastberadenheid en enthousiasme waarmee ik begon.

Mijn advies aan jou, beste lezer, is om nooit bang te zijn om jouw hart te volgen en de weg naar een nieuwe carrière in te slaan, want soms leiden de meest onverwachte wendingen tot de meest opmerkelijke bestemmingen.

 

Joyce
Loopbaancoach