Je bent hier:

Persoonsontwikkeling en loopbaanfasen: het samenspel tussen werkgever en loopbaanprofessional

team-businesspeople-meeting

Preventie en re-integratie van burn-out: De Mens & Zo aanpak

Het omgaan met burn-out klachten en stress op het werk kan voor veel mensen een uitdaging zijn. Bij Mens & Zo begrijpen we dat de traditionele aanpak, waarbij burn-out vaak wordt gemedicaliseerd en mensen langdurig thuiszitten, niet altijd de beste oplossing is. Wij geloven in een re-integratiefilosofie waarbij “gewoon doen werkt.” Onze benadering is gebaseerd op het idee dat juist door zo snel mogelijk voorzichtig weer aan het werk te gaan, mensen de regie over hun eigen functioneren kunnen herpakken.

Burn-out klachten en stress op het werk

Burn-out klachten en stress op het werk zijn tegenwoordig veelvoorkomende problemen. De snelle en veeleisende aard van de moderne arbeidsmarkt kan leiden tot overbelasting en uitputting. Bij Mens & Zo begrijpen we de impact van deze klachten en zijn we toegewijd om oplossingen te bieden die verder gaan dan medicatie. Onze benadering richt zich op herstel door middel van actie.

Onze re-integratiefilosofie

Bij Mens & Zo hanteren we een re-integratiefilosofie die draait om proactief herstel en terugkeer naar de werkvloer. We geloven in het belang van autonomie, verbondenheid en bekwaamheid als sleutelelementen om burn-out te voorkomen en te genezen.

  1. Autonomie: We ondersteunen individuen bij het herwinnen van controle over hun eigen functioneren. Dit betekent dat we mensen aanmoedigen om zelf keuzes te maken en de regie te nemen over hun eigen herstelproces.
  2. Verbondenheid: We begrijpen de waarde van sociale steun en het belang van verbondenheid op de werkvloer. Het hebben van een sterk sociaal netwerk kan een krachtige buffer vormen tegen burn-out.
  3. Bekwaamheid: We richten ons op het vergroten van de bekwaamheid van individuen om effectief om te gaan met stress, druk en uitdagingen op het werk. Dit omvat vaardigheden voor zelfmanagement, stressbeheersing en het stellen van realistische doelen.

Verzuimpreventie

Onze benadering draagt niet alleen bij aan het herstel van mensen met burn-outklachten, maar ook aan verzuimpreventie. Door snel en effectief in te grijpen, helpen we voorkomen dat klachten verergeren en leiden tot langdurig verzuim. Bij Mens & Zo geloven we in actiegericht herstel, waarbij mensen de kans krijgen om hun welzijn te herstellen en terug te keren naar een gezonde, productieve werkomgeving. Onze re-integratiefilosofie heeft bewezen te werken voor velen die met burn-outklachten en stress te maken hebben gehad. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jou of je medewerkers kunnen helpen bij het voorkomen, behandelen en overwinnen van burn-outklachten.