Je bent hier:

Wat is een loopbaantraject?

Je hebt vast wel eens gehoord over een loopbaantraject. Het woord loopbaantraject zegt al een beetje wat het is: het heeft te maken met jouw loopbaan. Maar wat is een loopbaantraject eigenlijk en wat houdt het precies in? Mens & Zo geeft je het antwoord op deze loopbaantraject vragen!

Wat is een loopbaantraject?

Wat is een loopbaantraject precies? Een loopbaantraject is een traject waarin je samen met een loopbaancoach gaat onderzoeken waar jouw kracht ligt en wat je graag zou willen. Het kan zijn dat je twijfelt aan je loopbaan of dat je niet zeker weet of je nog wel op je plek zit binnen een organisatie. Je wilt het maximale uit jezelf halen, advies over de richting van je carrière of je wilt ontdekken wat je talenten zijn en wat nou eigenlijk je drijfveren zijn. Een loopbaantraject en loopbaancoach helpt je hierbij.

Wat houdt een loopbaantraject precies in?

Een loopbaantraject begint vaak met een loopbaanoriëntatie, wat vind je leuk, wat past er bij je en waar haal jij plezier uit? Samen met je loopbaancoach ga je kijken wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten tijdens en na het loopbaan traject. Deze gesprekken kunnen eventueel aangevuld worden met diverse instrumenten, zoals testen, onderzoeken en trainingen.
Na een intakegesprek wordt er plan van aanpak op maat gemaakt. Samen met je loopbaancoach ga je aan de slag met zelfreflectie, bewustwording en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Doel van dit loopbaantraject is inzicht krijgen in je eigen functioneren, zowel op persoonlijk vlak als binnen een organisatie en naar dat inzicht leren handelen. Aan het einde van het loopbaantraject heb je inzicht gekregen in wat je kan én wil in je verdere loopbaan.

Onze loopbaancoaches

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn om een loopbaantraject of ander traject te starten? Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches! Zij vertellen je alles over het loopbaantraject en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Meer weten over wat loopbaancoaches nou precies doen? We schreven er al eens een blog over: ‘Wat doet een loopbaancoach?’