Je bent hier:

Regels van de Wajong veranderen

Regels van de Wajong veranderen

Met de komst van de wet Vereenvoudiging Wajong veranderen de regels van de Wajong. Het kabinet verandert deze regels omdat de huidige Wajong regelingen te veel van elkaar verschillen. Ook zijn veel van die regelingen op dit moment te ingewikkeld. Met ingang van de nieuwe wet kunnen Wajongers straks makkelijker meedraaien in de maatschappij.

Wat gaat er veranderen?

Het kabinet wil met de nieuwe wet vooral bereiken dat werken áltijd loont. Op die manier worden Wajongers gestimuleerd om (meer) te gaan werken. Eén van de wijzigingen die vanaf 1 januari 2021 ingaat, is dat het voor Wajongers met oude Wajong verplicht wordt om een passend werkaanbod te accepteren. Wordt een aanbod geweigerd? Dan heeft dit mogelijk gevolgen voor de Wajong uitkering. Voor een volledig overzicht van alle Wajong veranderingen verwijzen we je naar het uwv.

Gevolg van de veranderingen

Met ingang van de nieuwe wet zal een grotere groep Wajongers aan het werk gaan óf meer gaan werken. Val jij onder deze groep? Of ben je als werkgever juist op zoek naar hulp bij loopbaanbegeleiding? Dan ben je bij Mens & Zo aan het juiste adres!

Wat kan Mens & Zo voor mij betekenen?

Als loopbaanbegeleider coachen we werkgevers, werknemers en werkzoekenden actief bij outplacement, re-integratie en loopbaantrajecten. Ook bieden we de UWV-diensten Werkfit maken en Naar werk. We hebben ruime ervaring met de Wajong doelgroep. We gaan graag met je in gesprek over de hulp en begeleiding die je nodig hebt. Kijk voor meer informatie op onze website en vul vrijblijvend het contactformulier in.