Re-integratie 3e spoor

Als eigenrisicodrager voor de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten), ben je verantwoordelijk voor de re-integratie van je zieke medewerker na twee jaar arbeidsongeschiktheid wanneer er nog geen passende werkplek is gevonden. In deze situatie komt een re-integratie 3e spoortraject om de hoek kijken, en Mens & Zo staat klaar om de medewerker te begeleiden op zoek naar een duurzame functie en tegelijkertijd de kosten voor de organisatie te verlagen. Dit doen we altijd met de hoogste mate van vertrouwelijkheid, professionaliteit en zorgvuldigheid.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Onze rol in 3e spoortrajecten

Mens & Zo kan in deze trajecten verschillende rollen op zich nemen. We bieden intensieve regievoering, waarbij we actief sturen en begeleiden in het proces. Ook kunnen we optreden als adviseur voor de afdeling Personeelszaken of HR, om de juiste stappen en beslissingen te nemen. Als je meer wilt weten over onze aanpak en de beschikbare opties, nemen we graag contact met je op om alles toe te lichten.

Aandacht voor verandering

Het is belangrijk om te begrijpen dat de medewerker niet zal terugkeren naar zijn of haar oude taken. De nieuwe situatie heeft invloed op de balans tussen werk en privé. Het weer aan het werk gaan na een periode van arbeidsongeschiktheid kan gevoelens van onzekerheid, verdriet, angst en weerstand met zich meebrengen. Bij Mens & Zo bieden we coaching en persoonlijke aandacht om deze gevoelens te erkennen en aan te pakken. We bouwen langzaam maar zeker aan een sterke en vertrouwde relatie met de medewerker. Vanuit deze basis werken we samen in het 3e spoortraject, stap voor stap, aan de weg terug naar werk.

Loopbaancoaching & Advies

Netwerk en eigen regie

Onze aanpak legt de nadruk op eigen regie. We moedigen de medewerker aan om zelf keuzes te maken en stappen te zetten. Indien nodig begeleiden we hierbij. Dit kan onder andere inhouden dat we het netwerk van de medewerker activeren en uitbreiden om kansen op passend werk te vergroten. We maken ook gebruik van ons eigen uitgebreide netwerk om de kans op een succesvolle terugkeer naar werk te maximaliseren.

Passende baan en nazorg met 3e spoortraject

Ons ultieme doel is om een passende baan te vinden waarin de medewerker met hernieuwde energie aan de slag kan, met een duurzaam perspectief voor de toekomst. Onze dienstverlening stopt niet na de plaatsing; we zorgen voor een zorgvuldige nazorg om ervoor te zorgen dat de medewerker succesvol in zijn of haar nieuwe functie kan blijven presteren.

Lees meer over 1e spoor & 2e spoor.

Onze Loopbaancoaches staan voor je klaar

Gerelateerd blogs

Ik wil graag gebeld worden

    Mens en zo
    Esther Weijers