Je bent hier:

Amanda over haar werkervaringsplek

Team mens en zo

Bij Mens & Zo zijn onze coachees regelmatig op zoek naar een werkervaringsplek. Wij weten dus als geen ander hoe fijn het is als een organisatie dat aanbiedt. Daarom staan wij natuurlijk ook open om deze werkervaring te bieden. Zo heeft Amanda meegelopen bij Mens & Zo voor een periode van zes weken, waar ze ongeveer 3 keer per week een dagdeel mee liep. In deze blog vertelt ze hoe ze dat heeft ervaren en hoe haar dat heeft geholpen tot inzichten!

Koersverandering

De afgelopen periode heb ik gebruikt om te reflecteren op mijn carrière en de mate van geluk die ik ervaar bij het uitoefenen daarvan. Mijn conclusie is dat ik werkzaam ben in een geweldig vakgebied. Het HR-vak biedt de mogelijkheid om het verschil te kunnen maken bij organisaties en medewerkers. Het allerleukste element van mijn beroep vind ik het onderdeel loopbaanbegeleiding. Ik haal veel energie en plezier uit het stimuleren van mensen om kritisch te kijken naar hun ambities en mogelijkheden en daarmee te zorgen voor verhelderende inzichten. Inzichten die zorgen voor een nieuwe baan of energie gevende stappen in de richting daarvan. Een baan die aansluit bij de aanwezige of te verwerven capaciteiten, wensen en ambities en zorgt voor meer plezier, voldoening en groei. Mijn enthousiasme werd alleen maar groter na het lezen van vakliteratuur. Bij het zoeken naar aanvullende informatie kwam ik in contact met Esther Weijers, loopbaancoach bij Mens & Zo. Dit toonaangevende bureau in loopbaanbegeleiding bood mij de geweldige kans om mee te kijken in loopbaantrajecten en de werkzaamheden van een loopbaancoach.

Leerzame periode

Bij Mens & Zo nu zien we dagelijks de confrontatie met verandering bij de mensen die we mogen begeleiden naar ander werk. Is dit dan wel zo futuristisch? Want soms eindigt een baan door een hele onverwachte gebeurtenis of situatie en ben je genoodzaakt om te veranderen als je verder wilt in het arbeidsproces. Dat vraagt om aanpassing, en dat is, net zoals van Hooijdonk ons vertelde, een evolutionair proces. Wil je overleven, dan moet je bereid zijn om te veranderen en je aan te passen. En zo is het met een nieuw perspectief op de arbeidsmarkt ook.

Makkelijk gezegd

Ik heb mogen meekijken met uiteenlopende casussen. Bijvoorbeeld leven na een hartinfarct en het hervinden van het vertrouwen in je eigen lichaam in relatie tot je werk; het geven van een plek aan een groot verlies en dit door laten werken in je ambities en werkplezier; het opnieuw inkaderen van je mogelijkheden na een ongeluk met lichamelijk blijvend letsel; het gevoel van opgebrand zijn en als een berg opzien tegen je werk. Ik vind het waardevol en uitermate motiverend om mensen te bewegen en te stimuleren om uit de hoek van de vele onmogelijkheden te komen en de blik te richten op hetgeen wel mogelijk is. Het anders kijken naar situaties zodat op het oog onmogelijk lijkende wensen ineens binnen bereik komen. Het bieden van begeleiding om overzicht te krijgen waar je kracht ligt en waar juist niet en op basis daarvan definiëren waar je hart sneller van gaat kloppen. Het durven stellen van vragen en tegelijkertijd erkennen wanneer meer lucht nodig is geeft mij een bijzonder goed gevoel. Dankzij deze leerzame periode bij Mens & Zo voel ik me gesterkt in de overtuiging dat ik een belangrijke meerwaarde heb als loopbaancoach.

‘Ik weet wat ik wil’

Ik wil Eugenia Lugua Bonjasky, manager bij Mens & Zo van harte bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en de bereidheid om mij te laten leren uit de praktijk. In het bijzonder dank ik Esther Weijers, zij heeft mij in contact gebracht met Eugenia en zij heeft mij uitgenodigd om bij haar coachingstrajecten aan te sluiten. We hebben stuk voor stuk prachtige mensen gesproken die we verder hebben kunnen helpen in de inzet van hun talenten. Heel graag wil ik ook deze mensen bedanken voor hun openheid en bijzondere verhalen.
Ik weet wat ik wil en waar mijn talent ligt en de komende tijd blijf ik dat talent versterken door het volgen van diverse trainingen. Ik ben op zoek naar een baan als loopbaancoach! Hopelijk kan mijn netwerk mij hierbij helpen dit te realiseren. Delen van dit bericht wordt daarom erg gewaardeerd!

Amanda Busch
Werkervaringsplek bij Mens & Zo