Je bent hier:

Ronald over zijn Outplacement traject

Team mens en zo

Ronald heeft een Outplacement traject gevolgd bij Mens & Zo. In deze blog vertelt hij over de samenwerking en hoe Mens & Zo hem hielp bij het vinden van zijn nieuwe droombaan.

Outplacement traject

Na precies twintig jaar bij een online marketing bedrijf gewerkt te hebben, kwam er een moment dat onze wegen scheiden. Ik kreeg een Outplacement traject aangeboden, een kans die ik met beide handen aangreep. Ik had al twintig jaar niet meer serieus op externe vacatures gesolliciteerd. Toen ik bij Mens & Zo terecht kwam ging ik samen met loopbaancoach Kim Kemper, in november 2020 aan de slag.

Focus op de basis

Eerst legden we de focus op een solide basis: het maken van een CV dat past bij de eisen van deze tijd qua inhoud en opmaak. Samen met het bouwen aan een up-to-date en compleet LinkedIn-profiel dat ingericht is om goed gevonden te worden door recruiters en werkgevers. Om mijn persoonlijke kenmerken en interessegebieden te onderzoeken deden we een persoonlijkheidstest en een interessetest. Deze bevestigden wat ik zelf eigenlijk al wist. Mijn droombaan had ik immers vervuld: de functie van productmanager! Het liefst bij een online bedrijf dat mensen die een product of dienst willen afnemen in contact brengt met geschikte leveranciers. Ook het schrijven van een eigentijdse, interesse wekkende motivatie kwam aan bod.

Goede klik

Kim en ik hadden een goede klik. Met haar praktische tips en treffende feedback daagde zij mij uit om goed voorbereid en gemotiveerd op zoek te gaan naar de juiste match. De 50 ben ik gepasseerd en ik was onzeker of er wel werkgevers zijn die interesse hebben in zo’n kracht met een historie. Gelukkig bestaan deze. Al snel kwam ik in gesprek met recruiters en hiring managers. Vanwege de vacatures waar ik voor ging waren dit vaak zware trajecten met meerdere gespreksrondes en het uitwerken van cases. Dit kost veel energie en als ik aan het eind niet de eerste keuze was, vond ik dat frustrerend.
Kim heeft me prima gecoacht en mij met veel humor steeds een duwtje in de goede richting weten te geven. Ook door mij erop te wijzen dat het zinvol is om alleen te solliciteren als een vacature je echt aanspreekt.

Droombaan gevonden

Na acht maanden een Outplacement traject gevolgd te hebben, kwamen mijn nieuwe werkgever en ik elkaar op het spoor via LinkedIn. Na een vlot traject heb ik mijn nieuwe droombaan: productmanager bij Solvari gevonden! Solvari is een online platform dat woningeigenaren matcht met passende vakmannen voor de uitvoer van hun duurzame project. Grappig, ik ben by far de oudste medewerker van dit jonge bedrijf. Onder andere vanwege mijn senioriteit willen zij mij graag aan boord hebben bij een cultural fit. Die is er!

 

Ronald Verheijen
Deelnemer Outplacement traject bij Mens & Zo