Je bent hier:

Martijn over zijn Outplacement traject

Team mens en zo

Martijn heeft een Outplacement traject gevolgd bij Mens & Zo. In deze blog geeft hij je een inkijkje in zijn traject en vertelt hij over de samenwerking met Mens & Zo. Hij staat stil bij de inzichten die hij gekregen heeft, die niet alleen nuttig zijn voor het vinden van een baan maar ook voor in het dagelijks leven.

Outplacement

In oktober 2020 hield mijn baan bij een online marketing bedrijf op. Binnen dit bedrijf heb Ik een bijdrage mogen leveren aan de transitie van een mediabedrijf in print naar een modern online marketing bedrijf. Bij mijn vertrek werd outplacement aangeboden en ik dacht laat ik dat maar doen. Eerlijk gezegd had ik er niet zo bij stilgestaan om zo’n traject te volgen, maar ik sta open voor inzichten van anderen. Mens & Zo werd mij door mijn voormalige werkgever aangereikt en na de intake met Linda Jansen bleek dat een goede keuze. De opening: “We gaan samen opzoek naar iets wat je leukt vindt”, was een voltreffer van Linda.

Van hobby naar beroep

Met het idee iets te vinden waar ik energie en inspiratie van krijg, ben ik met Linda aan de slag gegaan. Linda wilde eerst iets meer over mijn verleden weten. Dat was best lastig voor mij omdat ik altijd vooruitkijk. Snel kwamen we erachter dat ik eigenlijk van mijn hobby: verduurzamen van de samenleving, mijn beroep wil maken. Als Raadscommissielid in Hoorn ben ik woordvoerder Duurzaamheid. Iets heel anders dan marketing en sales wat ik de afgelopen 15 jaar heb gedaan. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en heb gesprekken over een functie in duurzaamheid gevoerd met mensen in mijn netwerk. LinkedIn is daarbij een handige tool heb ik ontdekt, waar ik meer tijd en aandacht aan moest besteden.

Bewustwording van je vaardigheden

Bij het ingaan van een outplacement traject dacht ik dat ik vooral trainingen zou krijgen in het schrijven van een brief en het opstellen van een CV. Dit werd natuurlijk wel behandeld maar stond niet alleen maar centraal. Tot mijn plezier hebben we inhoudelijk niet heel veel hoeven doen aan mijn CV, alleen het design had wat aandacht nodig. We hebben vooral zitten sparren over het vergroten van mijn kansen op een duurzame baan. Een ander belangrijk onderdeel voor mij tijdens het traject is dat je bewust wordt gemaakt van je vaardigheden en hoe je die kunt uitbouwen. Door verschillende testen kom je erachter dat je meer kunt dan je denkt. Hierdoor kun je je vaardigheden op een natuurlijke manier verwerken in je motivatiebrief. Je leert bij Mens & Zo geen kunstje om aan een baan te komen. Je leert wel om je loopbaan duurzaam voort te zetten.

De samenwerking met Mens & Zo ervaar ik als zeer prettig en ik krijg altijd energie van mijn voortgangsgesprekken met Linda. We halen het plezier in elkaar naar boven en dat maakt het zeer waardevol. Als je van je hobby je beroep wilt maken en dat in jezelf wil ontdekken kan ik een traject bij Mens & Zo van harte aanraden!

 

Martijn Mengerink
Deelnemer Outplacementtraject bij Mens & Zo