Je bent hier:

Laila over haar Werkfit traject

Werkfit traject

Laila heeft een Werkfit traject gevolgd bij Mens & Zo. In deze blog vertelt ze openhartig over haar weg ernaar toe, wat ze allemaal heeft geleerd tijdens haar traject en de bijzondere klik die ze heeft met haar Loopbaancoach Paula Paus.

Werkfit traject

Na jaren gewerkt te hebben als verpleegster ben ik gestopt, ik haalde geen plezier meer uit mijn werk en werd er niet gelukkig van. Nadat ik gestopt was bleek dat het de laatste jaren allemaal wat teveel is geweest waardoor ik in een burn-out terecht kwam. Ik kwam in contact met het UWV. Zij vertelden mij dat ze een Loopbaancoach van Mens & Zo konden inschakelen om mij weer ‘Werkfit te maken’ en konden helpen met mijn kwaliteiten in kaart te brengen. In het begin was ik heel angstig en een beetje sceptisch maar uiteindelijk heb toch ingestemd.

Bijzondere klik

Ik voelde veel onzekerheid en angst toen ik mijn traject instapte, ik volgde ook nog therapie naast het Werkfit traject. Het traject was een grote reis. Paula was mijn Loopbaancoach en ik ben zo ontzettend blij met haar. Ik had meteen een klik met haar tijdens ons eerste gesprek en voelde me gelijk op m’n gemak. Ik vond het zó mooi dat zij direct in het eerste gesprek ook haar verhaal vertelde en dat zij ook ups en downs had gehad in haar carrière. Ze was heel professioneel en wist precies wat ze deed en wat ze zei. Maar ze durfde zich ook kwetsbaar op te stellen, op een hele mooie manier. Ik voelde direct dat ik in goede handen was.

Mezelf leren kennen

Ik heb tijdens het traject heel veel geleerd over mezelf, aan het begin van het traject wist ik alleen wat ik allemaal niet kon in plaats van wat ik wél kon. Tijdens het traject heeft Paula mij middels allerlei verschillende opdrachten en oefeningen laten zien wat ik allemaal bezit. Wij hebben ons tijdens mijn traject niet gefocust op het maken van een cv en motivatiebrief en alles wat daarbij komt kijken. Maar we hebben echt gekeken naar wat ik allemaal al kan, dat heeft mij zo ontzettend veel gebracht en inzichten gegeven. Door Paula heb ik met een soort vergrootglas naar mezelf gekeken en allerlei eigenschappen gezien, waarvan ik niet eens wist dat ik die had.

Droom wordt werkelijkheid

Tijdens mijn traject zijn we aan de slag gegaan met reflecteren van waar ik eigen allemaal goed in ben en waar ik gelukkig van word. Langzamerhand begon het vlammetje in mij weer te branden. Inmiddels heb ik na ongeveer een jaar mijn traject afgesloten en werk ik als vrijwilliger bij de kringloop, hier maak ik verschillende interieurhoekjes met de spullen die er zijn en spring ik af en toe bij met het draaien van de kassa. Ik heb altijd de droom gehad om iets met interieur te doen en die droom kwam tijdens mijn traject weer naar boven. Begin november start ik dan ook met de interieuropleiding bij Cristy Brandriet in Twente!

Laila Hamidi
Deelnemer Werkfit Maken bij Mens & Zo