Modulaire re-integratiediensten UWV

Bij Mens & Zo begrijpen we dat re-integratie geen ‘one-size-fits-all’ oplossing is. Iedere persoon heeft unieke behoeften en mogelijkheden. Daarom bieden we Modulaire Re-integratiediensten aan, in samenwerking met het UWV, die op maat zijn ontworpen om mensen te helpen zich voor te bereiden op een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wat is modulair traject via het UWV?

Een modulair traject bestaat uit drie verschillende producten die kunnen worden ingezet op basis van de specifieke behoeften en mogelijkheden van een persoon. Deze trajecten bereiden iemand voor op de eerste stappen richting werk. Afhankelijk van de situatie kunnen de focus en doelen variëren.

  • Participatie interventie: Dit traject is gericht op het vergroten van iemands vermogen om structureel deel te nemen aan sociale netwerken en activiteiten buiten het huis. We helpen letterlijk om de drempel over te stappen, zodat zelfstandige deelname aan activiteiten binnen en buiten het sociale netwerk weer mogelijk wordt.
  • Bevorderen maatschappelijke deelname: Hier ligt de nadruk op deelname aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband. Dit kan vrijwilligerswerk of deelnemen aan georganiseerde sportactiviteiten omvatten. Wij bieden begeleiding bij oriëntatie, het maken van keuzes, het leggen van contacten met organisaties en de opstartfase.
  • Begeleiding bij scholing: Voor degenen die een opleiding willen volgen, bieden we begeleiding bij scholing. Dit traject richt zich op het zelfstandig doorlopen van een opleiding en het succesvol afleggen van examens. We bieden ondersteuning op gebieden als planning, balans tussen werk/privé/studie, omgaan met examenstress en andere relevante aspecten.

Onze modulaire re-integratiediensten zijn ontworpen om individuen te helpen bij hun werkvoorbereiding op een manier die past bij hun specifieke behoeften en doelen. Of het nu gaat om het vergroten van sociale interactie, het bevorderen van deelname aan gestructureerde activiteiten, of het succesvol doorlopen van een opleiding, wij bieden maatwerk ondersteuning om de weg naar werk te effenen.

Bevorderen Maatschappelijke Deelname

Bevorderen Maatschappelijke Deelname heeft als resultaat dat iemand aantoonbaar deelneemt aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk of regelmatig sport beoefenen in georganiseerd verband. Wij coachen en begeleiden onder andere in de oriëntatie, de keuzes, contacten met organisaties en gedurende de opstartfase.

Loopbaancoaching & Advies

Onze Loopbaancoaches staan voor je klaar

Gerelateerd blogs

Ik wil graag gebeld worden

    Mens en zo
    Joyce Kamst