Outplacement

Voor werkgevers en werknemers kunnen personele wisselingen een onvermijdelijk onderdeel van de organisatiegroei en verandering zijn. Soms komt het voor dat een werknemer niet langer in staat is om zijn of haar huidige functie binnen de organisatie te vervullen. In dergelijke situaties is outplacement een waardevolle optie. Of je nu een werkgever bent die het moeilijke nieuws moet brengen of een werknemer die plotseling voor een nieuwe start staat, Mens & Zo staat klaar om professionele begeleiding te bieden.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Voor werkgevers: de kracht van goede zorg

Het brengen van een boodschap van verandering aan je werknemers kan moeilijk zijn, vooral als het gaat om outplacement. Werknemers die te maken krijgen met een outplacementtraject bevinden zich vaak in een emotioneel beladen situatie. Het is van cruciaal belang om deze boodschap duidelijk en met zorg over te brengen, niet alleen voor degenen die vertrekken, maar ook voor degenen die blijven. Professionele begeleiding naar werk biedt een oplossing om dit proces op een respectvolle en doeltreffende manier te beheren.

Voor werknemers: nieuwe kansen en een frisse start

Als werknemer kun je om verschillende redenen geconfronteerd worden met outplacement. Misschien zit je niet meer op je plek, of je organisatie ondergaat een herstructurering en je wordt gedwongen afscheid te nemen. In dergelijke gevallen kan een outplacementtraject ingezet worden. Het is begrijpelijk dat dit een moeilijke periode kan zijn, en zorgvuldige begeleiding is van groot belang. Het biedt ondersteuning bij je zoektocht naar nieuw werk en helpt je de volgende stappen te zetten.

Loopbaancoaching & Advies

Ervaren, persoonlijk en op maat

Outplacement biedt nieuwe kansen en een frisse start. Het stelt mensen in staat om zichzelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door bij een nieuwe werkgever te beginnen of als zelfstandige aan de slag te gaan. Bij Mens & Zo begrijpen we dat iedere situatie uniek is. Onze jarenlange ervaring in coaching en bemiddeling bij outplacementtrajecten stelt ons in staat om een persoonlijke aanpak te hanteren. We starten met een persoonlijk gesprek om te begrijpen wat nodig is voor een succesvol traject. Dit gesprek helpt ons ook om te bepalen of er een goede klik is. Het creëren van een comfortabele en ondersteunende omgeving staat centraal in onze benadering.

Vanuit eigen kracht

Bij Mens & Zo moedigen we mensen aan om keuzes te maken en stappen te zetten vanuit hun eigen kracht. We begrijpen dat de praktische haalbaarheid van je wensen van essentieel belang is, en we helpen je om een realistisch tijdpad te creëren. Samen werken we aan het bereiken van een nieuwe situatie met perspectief.

Onze Loopbaancoaches staan voor je klaar

Outplacement: op weg naar een nieuwe werkplek

Bij Mens & Zo doen we er alles aan om voor werknemers zo snel mogelijk een nieuwe werkplek te vinden. We begrijpen dat elke situatie een andere aanpak vereist. We bieden diverse middelen om een passende baan te vinden, waaronder individuele begeleiding, coaching, sollicitatietraining, jobhunting, assessments en werkervaringsplekken. Bovendien zetten we ons sterke netwerk actief in om je te helpen die nieuwe baan te vinden.

Passende baan en nazorg

Onze inzet reikt verder dan alleen het plaatsen van werknemers. We streven naar een passende baan waarin je met nieuwe energie aan het werk kunt. We bieden nazorg om ervoor te zorgen dat je duurzaam en met succes in je nieuwe functie kunt blijven presteren. Onze dienstverlening houdt niet op bij plaatsing.

Outplacement is een kans om een nieuwe start te maken. Bij Mens & Zo geloven we in persoonlijke groei en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. We zijn er om je te begeleiden, of je nu een werkgever bent die steun biedt aan vertrekkende medewerkers of een werknemer die op zoek is naar nieuwe carrièrekansen. Samen zorgen we voor een positieve en duurzame overgang naar de volgende fase in je loopbaan.

Gerelateerd blogs

Ik wil graag gebeld worden

    Mens en zo
    Linda Janssen