Je bent hier:

Voor werkgevers

Organisaties groeien en veranderen. Datzelfde geldt voor mensen. Hierdoor ontstaan er soms personele wisselingen die niet te voorkomen zijn. Dit kan ervoor zorgen dat een werknemer de huidige functie niet meer binnen de organisatie kan vervullen. Werknemers die te maken krijgen met een Outplacementtraject komen vaak in een moeilijke situatie terecht. Daarom is goede zorg belangrijk. De boodschap wil je goed en duidelijk afgeven, ook aan de werknemers die blijven. Professionele begeleiding naar werk is hierbij een goede oplossing.

Voor werknemers

Het kan zijn dat jij als werknemer niet meer op je plek zit en samen met je werkgever besluit zonder elkaar verder te gaan. Of jouw organisatie reorganiseert en hierdoor word je gedwongen afscheid te nemen. Dan wordt een Outplacementtraject ingezet. Het kan moeilijk voor je zijn als je te maken krijgt met zo’n Outplacementtraject. Zorgvuldige begeleiding is dan belangrijk. Ondersteuning bij je zoektocht naar werk is in dit geval een goede oplossing.

Ervaren, persoonlijk en op maat

Outplacement biedt nieuwe kansen en een frisse start. Het biedt mensen de kans om zichzelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door bij een nieuwe werkgever te starten. Of als zelfstandige aan de slag te gaan. Wij werken resultaatgericht én mensgericht. Mens & Zo heeft jarenlange ervaring in coaching en bemiddeling bij Outplacementtrajecten. We hanteren een persoonlijke aanpak. Daartegenover staat dat we ook eerlijk zijn in wat haalbaar is. We starten met een persoonlijk gesprek. Samen brengen we in kaart wat er nodig is voor een succesvol traject. Bovendien ervaren we op deze manier of er een klik is. Een comfortabel gevoel staat bij ons centraal. Zo realiseren we een gemotiveerde, positieve houding gericht op de toekomst.

Vanuit eigen kracht

We stimuleren mensen om vanuit eigen kracht keuzes te maken en stappen te zetten. Waar nodig begeleiden we hen hierin. We onderzoeken samen de praktische haalbaarheid van de wensen. Ook kijken we hoe we alles binnen een realistisch tijdspad kunnen uitvoeren. Tenslotte willen we zo snel als mogelijk naar een nieuwe situatie met perspectief.

Outplacement: naar werk

We doen er alles aan om voor werknemers zo snel mogelijk een nieuwe werkplek te vinden. Dat vraagt bij iedereen om een andere aanpak. We zetten meerdere middelen in om een passende baan te vinden, zoals: individuele begeleiding, coaching, sollicitatietraining, jobhunting, assessments en een werkervaringsplek. Bovendien maken we samen goed gebruik van het netwerk. We begeleiden mensen in het inzetten en vergroten van hun netwerk. Ook zetten we ons eigen sterke netwerk actief in richting die baan.

Passende baan en nazorg

Een passende baan, waarin de werknemer met nieuwe energie aan het werk kan. Vanuit een duurzaam perspectief. Dat is waar we voor gaan en dat is waar we al veel werkgevers en werknemers succesvol in hebben begeleid. Onze dienstverlening eindigt niet bij plaatsing. Mens & Zo adviseert en begeleidt tot na plaatsing in een passende functie.

Ik wil graag gebeld worden

    Mens en zo
    Outplacement