Je bent hier:

Succesvol Naar werk traject

Loopbaancoaching & Advies mens en zo

Charlotte heeft een Naar werk traject bij Mens & Zo gevolgd. Ze vertelt hoe haar traject is verlopen. “Afgelopen juni ben ik gestart met het traject ‘Naar werk’ dat het UWV voor mij heeft ingekocht bij Mens & Zo. Samen met mijn coach Esther heb ik gesprekken gehad over waar mijn kwaliteiten en interesses liggen en wat mijn drijfveren zijn. Waar loop ik warm voor en wat zou een passende plek zijn om mijn loopbaan voort te zetten. Na 30 jaar dienstverband bij één en dezelfde werkgever was het voor mij even zoeken wat de beste vervolgstap zou kunnen worden.”

Twee richtingen

Uit mijn beroepenoriëntatie kwamen meerdere richtingen naar voren. Ik heb altijd gewerkt als telefoniste/receptioniste en medewerker klantenservice. Ook ben ik mantelzorger geweest en merkte daardoor dat ik affiniteit met de zorg heb. Beide kanten mocht het op gaan of een combinatie van beide. Esther heeft mij geholpen bij het maken van een up-to-date cv met een persoonsprofiel. Deze is mooi geworden en daar ben ik heel erg blij mee. Ook LinkedIn is aan bod gekomen, Esther heeft mij tips en tricks hiervoor gegeven. Zij stimuleerde mij om mijn persoonsprofiel op LinkedIn te plaatsen en foto’s toe te voegen, ook heb ik mijn ‘Open to Work’ functie aangezet.

Solliciteren

Ik heb veel sollicitatiebrieven verstuurd de afgelopen tijd. Met begeleiding van Esther heb ik deze iedere keer beter kunnen maken en aangepast aan de functies waar ik op solliciteerde. Ik heb er veel aan gehad om de brieven 1-op-1 met mijn coach door te nemen. Zij gaf hierbij aan hoe ik dingen het beste kon formuleren, daardoor zijn mijn brieven veel professioneler geworden. Tegelijkertijd was er ook ruimte om op een leuke en eigen manier te schrijven met een goede binnenkomer, dit past bij mijn spontaniteit. Heel anders dan de sollicitatiebrief van vroeger, het hoeft niet meer zo stijf. Wanneer er een sollicitatiegesprek op de planning stond, oefenden we deze van tevoren. Welke vragen kun je verwachten, wat is belangrijk om zelf te benoemen. Ik werd mij nog meer bewust van wat ik een werkgever te bieden heb.

“Waar de ene deur dicht gaat, gaat een andere deur open”

Netwerk

Esther en ik hebben beide ons netwerk ingezet bij het benaderen van de arbeidsmarkt. Esther heeft haar connecties in de zorg benaderd, ikzelf liet de mensen om mij heen weten waar ik naar op zoek was. In eerste instantie zou ik bij een corona teststraat gaan werken, dat ging op het laatste moment helaas niet door. Dat zat flink tegen en daar heb ik echt van gebaald. Gelukkig ontving ik diezelfde dag nog een tip over een baan van iemand uit mijn netwerk, dit was naar aanleiding van mijn ‘open-to-work’ status op LinkedIn. Samen met Esther heb ik mijn sollicitatiebrief voor de functie van klantenservice medewerker aangepast op de vacature van het betreffende bedrijf. Op maandag mocht ik een dag proef draaien. Inmiddels is dat alweer twee maanden geleden en heb ik een contract aangeboden gekregen. Yes ik heb een baan! Zo zie je maar; waar de ene deur dicht gaat, gaat een andere deur open.

Traject in tijden van corona

Mijn traject liep tijdens de coronacrisis, hierdoor hebben Esther en ik elkaar alleen online ontmoet. De begeleiding verliep via videobellen, aangezien er bij mij geen noodzaak was om fysiek af te spreken. Het traject heb ik als zeer prettig ervaren. Het videobellen was ook prettig en eigenlijk wel gemakkelijk vanuit mijn eigen huis. Ik zorgde ervoor dat de computer was opgestart voor onze afspraak en dat ik een bak koffie had staan. Ik neem zo’n afspraak net zo serieus als wanneer je fysiek afspreekt. Doordat Esther goede mensenkennis heeft, heeft het scherm de begeleiding niet in de weg gestaan. We hebben een goede klik, de gesprekken zijn leuk en de begeleiding wordt gedaan met oprecht persoonlijke aandacht. Wat ik tot slot ook fijn vind; vanuit Mens & Zo levert Esther nazorg. Op het moment dat het nodig is of ik een vraag heb, kan ik contact met haar opnemen. En zo nu en dan belt ze me om te vragen hoe het gaat, heel fijn dat de deur nog open staat!

Charlotte 
Deelnemer Naar werk traject bij Mens & Zo

Meer weten over onze trajecten en/of loopbaancoaches? Neem een kijkje op onze website of neem contact op via info@mensenzo.nl.