Je bent hier:

Zwanette over haar Werkfit traject

team mens en zo

Zwanette heeft een Werkfit traject gevolgd bij Mens & Zo. Ze vertelt in deze blog hoe ze haar traject heeft ervaren en over de handige tips en tools die haar verder hebben geholpen. Met als eindresultaat: hersteld van haar burn-out en een baan!

Burn-out

Daar sta je dan ineens, met een burn-out bij het UWV. “Is een Werkfit traject misschien iets voor u?” Dat is wellicht wel een goed idee. Uit een aantal instanties mocht ik kiezen en kwam zo bij Mens & Zo terecht. ‘Maatwerk en persoonlijk, mentaal en fysiek sterker’ staat er op de website. Dat sprak mij wel aan, op beide vlakken schoot ik ruim tekort. En voor ik het wist zat Eugenia bij mij thuis aan de grote tafel. Met een kopje thee erbij luisterde Eugenia oprecht naar (een stukje) van mijn verhaal en mijn hulpvraag. Het voelde direct goed en wilde graag dat zij mij ging begeleiden, wat een goede keus bleek dat te zijn!

Plan van aanpak

We maakten samen een plan van aanpak en gingen van start. Ik had er zin in. Een van de eerste vragen die ze me stelde was: “wat wil jij?” Dat is voor velen misschien een gewone vraag, maar voor mij even schakelen. Dat waardeerde ik, er was aandacht voor mij als persoon. Wat wilde ik? Ja, daar moest ik wel even over nadenken. Ook erg leuk om te doen.
Zo gingen we het Werkfit traject in. Af en toe deed ik me beter voor dan ik me voelde, maar Eugenia prikte daar direct doorheen. Toen ik halverwege het traject toch een terugval had gehad, heeft ze dat fantastisch opgepakt. Ze was er gewoon, coronatijd of niet, ze was er. Ik speel niet snel open kaart, maar ik wist dat ik haar kon vertrouwen en dat ze mij oprecht wilde helpen. En wat heeft ze dat goed gedaan, echt een topper!

“Met een lach en een traan ben ik inmiddels hersteld, het was een waardevol en succesvol Werkfit traject.”

Blij en dankbaar

Mijn Werkfit traject en loopbaanbegeleiding zijn nu afgerond en ik heb het als zeer prettig ervaren. De begeleiding heeft mij op diverse vlakken erg geholpen. Eugenia was professioneel, empathisch en betrokken en heeft een goed gevoel voor humor en relativeringsvermogen. Ik ben heel blij en dankbaar voor al haar hulp en advies. Ik heb veel aan onze gesprekken gehad.
Ze wist precies mijn pijnpunten en valkuilen aan te kaarten en heeft me daarin goed begeleid. Ook het compleet maken van mijn CV en LinkedIn heeft ze super gedaan. Van haar heb ik echt geleerd om een professionele, creatieve en succesvolle sollicitatiebrief te schrijven. Wat een creativiteit, zo leuk! We hebben er samen vaak om gelachen.
Ik heb geleerd om mijn eigen grenzen aan te geven, iets wat heel belangrijk voor mij is.
Met een lach en een traan ben ik inmiddels hersteld, het was een waardevol en succesvol Werkfit traject. En dat fysieke stukje, dat komt nog… Al met al superblij en zeer tevreden! Nu fit en met veel zin aan de slag bij mijn nieuwe werkgever. Eugenia, heel erg bedankt. Je bent een topcoach!

Zwanette
Deelnemer Werkfit traject bij Mens & Zo