Je bent hier:

Wat kost een loopbaancoach?

Ben je benieuwd naar de kosten van een Loopbaancoach? Bij Mens & Zo hanteren we voor particulieren trajecten een prijs vanaf €500,-. Neem voor vragen of meer informatie gerust contact met ons op via 074 – 75 041 87 of per mail via info@mensenzo.nl. Liever dat wij contact met jou opnemen? Dat snappen we goed. Vul dan het onderstaande contactformulier in. We vertellen je graag meer over het gehele traject van loopbaan coaching en de kosten die hierbij horen.

Wie betaalt een loopbaancoach?

In veel gevallen zal de werkgever de kosten van loopbaanbegeleiding op zich nemen. Vaak is het recht op loopbaanbegeleiding in de arbeidsovereenkomst meegenomen. Dit is niet altijd het geval. Er wordt dan ook vaak gekozen om de loopbaanbegeleiding zelf te betalen. Dit omdat de werknemer op deze manier onafhankelijk is van de werkgever.

Zijn de kosten van een Loopbaancoach aftrekbaar?

Nee, sinds 1 januari 2022 is Loopbaancoach begeleiding niet meer aftrekbaar. Dit komt door invoering van het STAP-loopbaanadvies. Deze regeling maakt het alleen voor mensen met maximaal een MBO 2 diploma mogelijk om subsidie te krijgen voor loopbaanadvies. Voorheen werd loopbaancoaching gezien als leertraject en was het mogelijk om als studiekosten af te trekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Dit is dus niet meer het geval.

Waar helpt een Loopbaancoach bij?

Een Loopbaancoach van Mens & Zo helpt je het maximale uit de situatie te halen. Binnen je carrière maar zeker ook jouw talenten en drijfveren. De coaching en het loopbaanadvies kan afzonderlijk worden ingezet of als onderdeel van bijvoorbeeld een Outplacementtraject of Re-integratietraject. We formuleren doelen in samenspraak met medewerker en/of werkgever en gaan aan de hand van deze doelen aan de slag.

Ik wil graag gebeld worden

    Mens en zo
    Outplacement