Je bent hier:

Om een nóg beter beeld te krijgen van de functie, neemt Linda je mee in een dag als Re-integratiecoach. Ook vertelt ze wanneer dit dé functie is voor jou.

Hoe ziet een willekeurige dag als Loopbaancoach eruit?
“Het is dinsdagochtend en ik begin aan een nieuwe werkdag. Onder het genot van een heerlijke kop koffie bekijk ik mijn agenda. Ik zie dat ik een halfuur moet rijden naar een cliënt voor een gesprek aan huis. In de auto zing ik lekker mee met de radio, maar regelmatig bel ik ook collega’s om te sparren of te vragen om advies. Eenmaal aangekomen staat er weer een kop koffie voor me klaar! Dit keer met een koekje, maar soms met zelfgemaakte baklava of andere lekkernij. Ik heb een methodiek voorbereid, maar er is iets onverwachts gebeurd en ik merk aan mijn cliënt dat dit niet het juiste moment is. Na ruim een uur plan ik een nieuwe afspraak in en reis ik naar mijn volgende gesprek. Dit keer rijd ik naar één van de spreeklocaties waar ik twee gesprekken gepland heb. Tijdens het eerste gesprek blijkt dat de cliënt acties heeft uitgezet en op gesprek mag komen bij een potentiële werkgever voor vrijwilligerswerk. Wat een fijn moment! Het is wellicht een kleine stap, maar deze leidt tot groot resultaat en vreugde én is zeker de moeite waard om te vieren. Tijdens het tweede gesprek evalueer ik met een cliënt hoe de eerste periode bij zijn werkervaringsplek is gegaan. Op de terugweg richting huis besluit ik nog even langs een bedrijf te rijden. Ik breng Mens & Zo onder de aandacht en vraag of ze mogelijkheden hebben voor één van mijn cliënten. Wanneer ik thuiskom werk ik mijn administratie bij en zit mijn dinsdag erop!”

Wanneer weet je of deze functie écht iets voor jou is?
“Je hebt een (heel) groot hart! Bij Mens & Zo kijken we naar de mens, maar zijn we daadkrachtig en hebben veel creativiteit. Met creativiteit doel ik vooral op oplossingsgericht: ieder mens is anders en geen traject is hetzelfde. Jij weet bij het gevoel te komen en bent tegelijkertijd daadkrachtig.”