Je bent hier:

Manager Eugenia aan het woord

team mens en zo

Eugenia werkt sinds 2019 bij Mens & Zo en is daar niet meer weg te denken. Ze heeft hier inmiddels al veel mooie successen als manager weten te boeken. Eugenia heeft veel ervaring opgedaan binnen Justitie, in de functie als bewaarder. Later is ze per toeval in de re-integratiebranche terechtgekomen. De eigenaresse van een re-integratiebureau zag potentie in haar en hier begon haar carrière als re-integratieconsulent. Eugenia vertelt hoe ze uiteindelijk terecht is gekomen bij Mens & Zo, de successen die ze heeft behaald en over haar ijzersterke team.

Werken met gedetineerden

Eugenia heeft veel ervaring opgedaan binnen Justitie. Ze heeft gewerkt al bewaarder bij de Penitentiaire Inrichting in Almere. Na een jaar in de functie van bewaarder was ze op zoek naar een andere uitdaging en is ze intern doorgestroomd naar de functie werkmeester van de arbeid. Hier zorgde ze ervoor dat de gedetineerden binnen de muren aan het werk gingen voor opdrachtgevers van buitenaf. “Op een gegeven moment kwam er een gedetineerde naar mij toe en gaf aan dat hij bijna vrij kwam en dan graag aan het werk zou willen voor de organisatie waar hij nu binnen de muren ook voor werkte. Dit vond ik een goed initiatief en heb voor hem het bedrijf benaderd, na zijn detentie is hij daar aangenomen. Ik wist toen nog helemaal niet dat dit iets met re-integratie te maken had.”

Re-integratie

Na een tijdje werkte ze in de particulieren beveiliging, maar na haar scheiding kon ze de onregelmatigheid van haar baan niet meer combineren met haar gezinsleven. “Ik ben toen gaan solliciteren bij een re-integratiebureau voor administratief medewerker. De eigenaresse zag de functie als re-integratieconsulent meer bij mij passen. Ik ben uit gaan zoeken wat deze functie precies inhield, dit leek mij ontzettend leuk en heb voor deze functie gesolliciteerd.” In haar eerste werkjaar binnen dit bedrijf werd ze al voorgedragen als re-integratieconsulent van het jaar, doordat ze veel resultaten in korte tijd wist te boeken. “Ik vond het superleuk om met m’n auto door het land te rijden en op huisbezoeken bij mijn cliënten te gaan.”

Weg naar Mens & Zo

“Op een onverwacht moment kwam ik Sietze Henstra weer tegen. Ik zat toen ‘in between jobs’ en kreeg een baan aangeboden bij EEGA Plus als werkcoach. Ik begeleidde hier jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.” Later werd ze senior werkcoach en is ze uiteindelijk doorgestroomd tot teamleider van de werkcoaches. “Ik wilde me graag verder ontwikkelen en ben toen gevraagd om manager te worden bij Mens & Zo. Dit vond ik een enorme uitdaging, deze rol had ik nog nooit gehad. Ik vond het ook wel spannend omdat ik ging samenwerken met twee ervaren collega’s.” In het begin heeft Eugenia ook nog coachees bij Mens & Zo begeleidt, maar sinds eind 2020 is ze zich volledig gaan focussen op haar rol als manager.

(EEGA Plus en Mens & Zo zijn beide dochterbedrijven die onder EEGA Groep vallen.)

Successen

Eugenia wordt omgeschreven als een gedreven, ambitieus en doelgericht persoon. Ze staat achter het team en heeft altijd aandacht voor de persoon. Dat Eugenia gedreven is blijkt uit alles, ze doet er alles aan om Mens & Zo op de kaart te zetten en heeft de afgelopen jaren al mooie resultaten weten te boeken. Zo is het team meermaals uitgebreid. “Ik ben begonnen om Mens & Zo als ware opnieuw op te bouwen. De kwaliteit die werd geleverd was al goed, daar hoefde ik niets meer aan te doen. Ik ben vooral gaan kijken naar de processen en naamsbekendheid in samenwerking met Pixelpanters en eRocket. Organisatorisch ben ik de puntjes op de i gaan zetten. Het hele team gaat mee in de veranderingen, waardoor we samen successen boeken en laten zien wat Mens & Zo is en waar we voor staan.”

Typisch Mens & Zo

Mens & Zo heeft een divers team aan loopbaancoaches, waardoor er voor iedere coachee wel een loopbaancoach is waarmee hij of zij een klik voelt. Mens & Zo staat bekend om de persoonlijke aanpak waarbij maatwerk centraal staat. “We houden van korte lijntjes en zijn altijd transparant naar zowel onze opdrachtgever als onze coachees. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen en hebben verstand van waar we mee bezig zijn.”

Het team van Mens & Zo bestaat naast Eugenia uit Paula Paus, Manon van Achteren, Esther Weijers, Linda Janssen en Kim Kemper. Eugenia: “Paula is sinds kort onze senior loopbaancoach, zij is heel rustig en gaat echt de verdieping in en is heel betrokken bij de coachees. Manon is voor mij de expert in 2e spoortrajecten en de Wet Verbetering Poortwachter, ze heeft onwijs veel expertise en gaat altijd helemaal los met haar kaartspellen en methodieken. Esther is een combinatie van Paula en Manon, is rustig in het team totdat er een feestje is. Ze is heel rustig en gedreven in haar werk. Linda is ons blije ei, daar spat de energie vanaf en is altijd positief. Wat je ziet is wat je krijgt bij Linda. Kim is onze jongste loopbaancoach, ik zie veel van mezelf terug in Kim. Zij is heel gedreven, zoekt van alles uit en zet haar tanden overal in. Ze heeft zich in een hele korte tijd ontwikkeld tot een hele goede loopbaancoach. Ik ben supertrots op mijn team en iedereen boekt hele mooie resultaten.”