Je bent hier:

Bij lange afwezigheid van werk, bijvoorbeeld door ziekte, kan het soms moeilijk zijn om het werk weer op te pakken bij dezelfde werkgever, in dezelfde functie. Wanneer er wegens omstandigheden gekozen wordt voor een andere werkgever, heet dit een tweede spoor traject. Je re-integreert bij een nieuw bedrijf in een nieuwe functie.

Begeleiding tijdens het 2e spoor traject

Bij een 2e spoor traject begin je bij een nieuwe werkgever. Naast dat dit een mogelijkheid is voor een frisse start, kan het ook een spannende stap zijn. Zeker dan is het fijn om tijdens dit proces begeleidt te worden. Mens en Zo bestaat uit een team van ervaren coaches op elk vlak. Zo zijn we gespecialiseerd bij re-integratie en loopbaanbegeleiding. Mens en Zo helpt de stap bij een nieuwe werkgever zo klein mogelijk te maken. Tijdens dit proces staat ons team met een groot netwerk voor de cliënt klaar.

Hoe verloopt een 2e spoor proces?

Tijdens het traject focussen we op de cliënt. Iedereen is uniek en daarom zorgen we ervoor dat het traject bij de persoon aansluit. Door middel van gesprekken komen we erachter waar de behoeften en sterke kanten van de cliënt liggen. Met deze inzichten, in samenhang met de expertise van de coaches, wordt er een persoonlijk stappenplan gemaakt. Mens en Zo biedt begeleiding in onder andere:

  • Sollicitatie training
    Hier verdiepen we in het maken van een sollicitatiebrief, CV en het voeren van sollicitatiegesprekken
  • Jobhunting
    Hoe netwerk je actief? En hoe benader je werkgevers het beste?
  • Kennismaking potentiële werkgevers

Onder begeleiding maken we kennis bij nieuwe werkgevers en doorlopen we een rondleiding

  • Coaching bij netwerken

We coachen tijdens het activeren van jouw netwerk. Ook op de social media kanalen.

Succesvol beginnen aan nieuw werk

Onze coaches hebben jarenlange ervaring op het gebied van loopbaanbegeleiding en re-integratie. Zo hebben we al veel cliënten geholpen met het starten van een nieuwe baan bij een nieuw bedrijf. Samen ontdekken we welk werk bij je past en hoe we hier gaan komen. Wij maken een passend stappenplan die we samen doorlopen, zodat de cliënt op eigen kracht aan een frisse start kan beginnen.

Neem contact met ons op

Ben je op zoek naar begeleiding tijdens 2e spoor trajecten? Wij helpen je graag verder. De coaches van Mens en Zo staan voor jou klaar. Neem gerust contact op voor meer informatie of een gesprek. We zijn telefonisch bereikbaar op 074-7501487 of per mail via info@mensenzo.nl.